Volat – 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0055 • 7206    DE SCHADUW VAN DE OVERHEAD


Hoofdpersonen: Fellmer Lloyd - Hij zoekt een collega. Jim Markus - Kapitein van de LOTUS. Kuri Oneré - Dochter van een op Volat levende Springer, een dapper Springer meisje. O-Oftftu-O - Een Volat bewoners en "Alwijze Moeder" van de Volaten. Gregor Tropnow - De schaduw van de Overhead. Nomo Yatuhin - Perry Rhodan wist waarom hij deze mutant niet naar Zwerver stuurde. Ralph Sikeron - Audiopaat en lid van het mutantenkorps. Cerl Sanford - Eerste officier van de LOTUS. Aser Uxlad, Tirr Uxlad - Springerpatriarch en zijn zoon van de Uxlad stam. Kapitein Dure-an - Commandant van de Dure-5. Kapitein Re-Ganz - Commandant van de Re-9. Mansrin - Gouverneur van het Grote Arkon Imperium op Volat. Jidif, Ghal, Killi, Zintz, Oslag, Ulmin - Springers.


Perry Rhodan, de regent van het zonne-imperium, is nog niet bereid de beschermende mantel van de anonimiteit af te werpen. Zijn kosmische agenten - leden van het beroemde mutantenkorps - hebben nog steeds opdracht hun Aardse afkomst onder alle omstandigheden geheim te houden.

Tot nu toe heeft Perry Rhodan voor honderd procent op zijn mutanten kunnen vertrouwen - maar de gebeurtenissen in het Heperés-stelsel bewijzen, dat ook mutanten slechts mensen met alle menselijke fouten en zwakheden zijn...


Twee leden van het mutantenkorps, voor de Terranen de belangrijkste factor voor de vrede in de Melkweg, zijn Perry Rhodan ontrouw geworden. Maar er is nog niets verloren, want de twee mutanten schijnen hun kennis nog niet aan vreemden te hebben meegedeeld. Of ze zullen blijven zwijgen als hun eigen situatie kritiek wordt, is een andere vraag ...


________________________________________________________________


De heer D. W. Visser jr., (adres gecensureerd), is van plan binnenkort een Perry Rhodan- club op te richten in Amsterdam. Gaarne reacties van Amsterdamse Perry Rhodan-lezers!

Luc van Gansen, (adres gecensureerd), zou graag een Brusselse Perry Rhodan-club willen oprichten. Brusselse lezers, schrijf hem - als u geïnteresseerd bent - een briefje of kaartje.

________________________________________________________________Samenvatting: hoogste alarmtoestand bij de Solaire ruimtevloot – een kosmisch agent zendt een noodoproep ...


Tijdspanne: juli 2040.

Locatie: Volat (Hesperés-II).

Sterrenstelsels: Hesperés op 4342 lichtjaar van de Aarde. Prebon - Arkon kolonie op 794 lichtjaar van de Aarde. Gfirto - Gefir op 3759 lichtjaar van de Aarde.

Betrokken rassen: Volaters - insectachtige wezens. Neusgiganten. Haspros - "Wookie" achtige wezens.

Schepen: LOTUS - Lichte kruiser met een diameter van 100 meter.


De mutant Ralph Sikeron is op Volat gestationeerd en in juli 2040 zendt hij het signaal "driemaal klokslag". Dit betekend dat de Aarde in gevaar is om ontdekt te worden. Fellmer Lloyd gaat vermomd als een Preboner op onderzoek uit. Volat is een handelsknooppunt voor de Springers, de Ara's en de Arkoniden en Sikeron werkte vanuit het hoofdkwartier van de Springerstam Uxlad. Fellmer ontdekt dat Sikeron dood is, maar dat hij een aanwijzing "Meestermutant" heeft achtergelaten en dat hij de "Alwijze Moeder" van het inheems ras, de Volaters, moet bezoeken. Hij ontdekt ook dat de mutanten Tropnow en Yatuhin de Aarde willen verraden om op deze manier Perry Rhodan onder druk te zetten hen alsnog een cellendouche toe te staan op de planeet Zwerver. Lloyd wordt echter voortdurend geschaduwd, maar uiteindelijk slaagt hij er toch in om de "Alwijze Moeder" op te sporen. Met de hulp van Kuri, een lid van de Uxlad stam, kan Fellmer Lloyd een vreemde groep samenstellen die bestaat uit Springers, Neusgiganten, Haspros en Volaters. Met deze groep spoort hij de beide voortvluchtige mutanten,  Gregor Tropnow (die lid werd van het mutantenkorps na de nederlaag van Clifford Monterny) en Nomo Yahutin, op. Beide mutanten dreigen om de locatie van de Aarde aan de Springers te verraden, maar Yahutin geeft deze informatie te snel vrij. O-oftftu-O leert Lloyd hoe hij een breinschild moet maken. In een gevaarlijke actie wordt het schip, de Re-9, dat de locatie van de Aarde in zijn computer heeft opgeslagen vernietigd. Tijdens de actie komen de meeste leden van Fellmer's groep om het leven en worden Tropnow en Yahutin niet gevangen genomen.


Oorspronkelijke titel: Der Schatten des Overhead

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering