Isan – 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0053 • 7202    DE VERDOEMDEN VAN ISAN


Hoofdpersonen: Ivsersa, Irvin, Havan, Killarog, Thér - Bewoners van de bunker Fenomat. Ferial, Belal, Malanal - Bewoners van de bunker Sallan. Perry Rhodan en John Marshall - Zij geven de wanhopigen nieuwe hoop. Laury Marten - Behalve de telepathie bezit zij ook de gave van de desintegratie. Gucky - Door zijn ongehoorzaamheid geraakt hij zwaar gewond. Graaf Rodrigo de Berceo - Hij vindt de dood.


De Spionage-actie op de Ara-wereld Tolimon leidde bijna tot een catastrofe, die echter op het laatste moment door de 'pseudo-inspecteur' kon worden afgewend. Perry Rhodan en zijn mensen moeten echter vluchten. Tijdens deze overhaaste vlucht stuiten ze in een onbekende sector van de Melkweg op de verdoemden van Isan.


'De eenzame in de tijd' zal de lezer nog vers in het geheugen liggen. In deel 54 van de Perry Rhodan serie wordt een zo mogelijk nog spannender Atlan-avontuur beschreven.Samenvatting: hun wereld heeft het lot ondergaan, dat de Aarde op het allerlaatste moment gespaard is gebleven ...


Tijdspanne: mei 2040.

Locatie: Isan.

Sterrenstelsels: Wilan - Wilanet.

Betrokken rassen: Isaners.

Schepen: Drusus (Imperium klasse).


Na de avonturen op Tolimon besluit Perry Rhodan om even onder te duiken en de gebeurtenissen te laten bezinken. Na enkele willekeurige sprongen komen ze in het Wilan stelsel terecht bij de planeet Isan. Hier leven nakomelingen van de Arkoniden. Acht jaren geleden werd hun beschaving vernietigd door een atoomoorlog en de overlevende Isaners hebben zich teruggetrokken in bunkers. Twee van deze bunkers dreigen zonder voedsel te vallen en proberen tunnels te graven naar elkander toe. Alhoewel Perry niet in het conflict betrokken wil geraken, sluit hij zich uiteindelijk toch aan bij de Fenomatiërs en een goede burger van de Salloniërs en helpt hij de bewoners met het verdedigen van de bunker tegen de aanvallen van de andere bunker. Laury begint te realiseren dat zij en Rodrigo niet in staat zullen zijn de generatiekloof van 400 jaar te overbruggen. De leider van de Salloniërs slaagt erin de Koos-Nor te vernietigen mede door de domme pogingen van Rodrigo om allerlei zaken te leren en Gucky geraakt gewond door een automatische val als hij de planeet probeert te verkennen. De Graaf wordt uiteindelijk gedood als hij Perry's leven probeert te redden. Op het einde zijn het de speciale gaven van Laury die hen redden.

Perry Rhodan roept dan de hulp in van de DRUSUS om de Isaners met levensmiddelen te helpen. Het voedsel wordt verdeeld en de rust wordt hersteld. Commandant Harrings informeert Perry over het feit dat Arkon zijn activiteiten heeft opgevoerd in de sectors in de buurt van de Aarde en hij gelooft dat de Regent de link heeft gelegd tussen de Aarde en de gebeurtenissen op Tolimon. Hierdoor wordt hun verblijf op Isan abrupt afgebroken en hebben ze niet meer de tijd om de geschiedenis van Isan te onderzoeken, maar ze ontdekken wel nog dat het hier gaat om een oude Arkonidische kolonie.


Oorspronkelijke titel: Die Verdammten von Isan

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering