Venus, Hellgate, Tolimon – 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0052 • 7152    DE PSEUDO-INSPECTEUR


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Hij treedt op Tolimon op als inspecteur Tristol. Gucky - De rol van huisknecht bevalt de muisbever helemaal niet. John Marshall - Chef van Rhodans mutantenkorps. Laury Marten - De 23-jarige dochter van de mutanten Ralf Marten en Anne Sloane. Graaf Rodrigo de Berceo - Hij is verliefd op Laury en op zijn degen. Glogol - In onderbroek ziet zelfs de meest echte inspecteur er niet als een persoon van aanzien uit.


De agenten van Perry Rhodan schijnen bij de uitvoering van een belangrijke opdracht op de Ara-wereld Tolimon in moeilijkheden te zijn geraakt en Perry Rhodan verschijnt, vergezeld van Gucky, om hen uit die moeilijkheden te halen. Perry Rhodan is de pseudo-inspecteur!


Het toeval kan de beste plannen verijdelen! Hetgeen ook weer wordt bewezen op de Ara-wereld Tolimon, als Perry Rhodan, de vermeende inspecteur van Arkon, onverwacht met het bestaan van een echte Arkonidische inspecteur wordt geconfronteerd. Perry Rhodan en zijn mensen konden echter de gevaarlijke planeet ver achter zich laten. Maar de wereld die ze op hun vlucht aandoen, is niet minder gevaarlijk.Samenvatting: wie ruzie zoekt met Gucky verliest zijn baard - of zijn broek ...


Tijdspanne: mei 2040.

Locatie: Tolimon.

Sterrenstelsels: Revnur.

Betrokken rassen: Ara's.

Schepen: Luxe-spacejet.


Gucky is voor een missie op Venus waar hij een kleine revolutie moet verhinderen. Betty Toufry, die nu de tweede in bevel is van het mutantenkorps, roept hem echter terug naar het hoofdkwartier op Venus, waar de Koos-Nor, een luxe-spacejet, klaargemaakt wordt voor een nieuwe missie. Gucky wordt ingelicht over de aard van de missie en hij moet met het schip naar Hellgate vliegen om Perry Rhodan te gaan helpen met een missie op Tolimon.

Perry geeft zich op Tolimon uit voor de Arkonidische inspecteur Tristol en Gucky moet zijn halfintelligente dienaar spelen. Op deze manier trachten ze John Marshall, Laury Marten en Rodrigo te helpen. Alles loopt gesmeerd tot onverwacht de echte inspecteur Glogol verschijnt, maar toch slaagt Rhodan erin om zijn mensen te redden en een flesje met het felbegeerde levensverlengende serum buit te maken. Ze vliegen echter niet rechtstreeks naar de Aarde toe omdat Gucky zijn vaardigheden enigszins verraden heeft en Perry niet zeker is of de Arkoniden een door een structuurcompensator gemaskeerde sprong niet kunnen opsporen. Hij besluit om enkele weken onder te duiken in een dubbelstersysteem, dat niet bewoond schijnt te zijn, in de hoop dat iedereen de afgelopen gebeurtenissen snel zal vergeten. Ondertussen worden Laury en Rodrigo steeds feller verliefd op elkaar.


Oorspronkelijke titel: Der falsche Inspekteur

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering