Terra, Hellgate III – februari tot april 2040 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele

reeks

0050 - 0099


2e cyclus:

ATLAN EN ARKON


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0050 • 7148    DE EENZAME IN DE TIJD


Hoofdpersonen: Atlan alias Phil Holding alias Skörld Gonardson - De eenzame in de tijd. Tombe Gmuna - Een jonge luitenant met gevoel voor humor. Luitenant-generaal Peter Kosnow - Chef van de Solaire veiligheidsdienst. Perry Rhodan - Eerste regent van het Zonne-Imperium.


Sinds de vermeende vernietiging van de Aarde in 1984 zijn 56 jaren verstreken. Het Zonne-Imperium, onder regentschap van Perry Rhodan, is geboren. Mensen wonen thans op Mars, Venus en de manen van Jupiter en Saturnus, terwijl de voor bewoning ongeschikte planeten van het zonnestelsel als Aardse steunpunten worden gebruikt of onuitputtelijke bronnen van allerlei bodemschatten vormen. De Terranen beheersen dus een klein planetenrijk, waarvan de Aarde het centrum vormt. Perry Rhodan beraamd al nieuwe plannen om verder in de interstellaire ruimte door te dringen, maar voor het zover is, ontmoet hij 'de eenzame in de tijd'.


Voor Atlan, die een biomedische cellenactiveerder bezit, zijn de eeuwen slechts dagen. Hij bestudeerde de mensen al vanaf de grijze oudheid en hielp hen wanneer die hulp tevens zijn eigen plannen ten goede kwam.Samenvatting: begin van een nieuw fascinerend avontuur – hoogtepunt van de Perry Rhodan serie.


Tijdspanne: maart - april 2040.

Locatie: Aarde, Hellgate.

Sterrenstelsels: ZW-2536-K957 op 12.348 lichtjaar van de Aarde.

Betrokken rassen: Mensen, Arkoniden.

Schepen: Space jet, Supernova (Schip van de Imperium klasse).


In 1990 werd het Zonne-Imperium opgericht en werden Venus, Mars en verschillende manen van Jupiter en Saturnus gekoloniseerd. Vega is een goede bondgenoot. Sinds de in scène gezette vernietiging van de Aarde zijn er 56 jaren verstreken. Perry en Thora zijn ondertussen getrouwd en hebben een zoon.

Uit een onderzeese diepslaapkoepel duikt Atlan, een niet gedegenereerde Arkonide, op. Hij had zich in 1971, kort voor de verwachte uitbraak van een atoomoorlog, hierin teruggetrokken en besloten zich voor een periode van 69 jaar in hibernatie te brengen om de holocaust te vermijden. Hij wordt door een atoomonderzeeër gevangen genomen als hij probeert naar de kust van Portugal te zwemmen. Hij begint de geschiedenis van het Zonne-Imperium te bestuderen maar wordt in zijn activiteiten onderbroken door een telepaat die hem op het spoor is gekomen. Daarom besluit hij om zich voor enkele weken terug te trekken in zijn onderzeese koepel en om zich ondertussen een nieuwe identiteit aan te meten.

Door gebruik te maken van een aantal valse papieren weet hij in Terrania een positie te bemachtigen als wetenschapper, in de hoop dat hij hier een ruimteschip kan vinden om terug te keren naar Arkon. Als hij ingedeeld wordt bij een team dat een nieuw type ruimteschip ontwikkeld heeft, ziet hij zijn kans. Als Perry Rhodan met het schip een vlucht wil ondernemen naar Hellgate om een update te krijgen van een actie van enkele mutanten in het Arkonidische Imperium, besluit hij om aan boord te glippen  van de spacejet. Kort voor de landing op Hellgate wordt Atlan echter door Perry Rhodan ontdekt. Door een schermutseling stort de spacejet naar op de hete planeet. Hierna proberen beide het station van het steunpunt te bereiken. Na veel ontberingen en psychotrucks slaagt Perry er uiteindelijk op het nippertje in om Atlan te verslaan, maar hij heeft wel nog diens hulp nodig om de deur van het station te openen. Daarna roept Perry een schip op om Atlan terug naar de Aarde te brengen terwijl hijzelf achterblijft om zijn opdracht te voltooien.


Oorspronkelijke titel: Der Einsame der Zeit

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering