Betelgeuze III – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0049 • 7146    DE AARDE STERFT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Regent van de Aarde en commandant van de Titan. Majoor Deringhouse - Commandant van de Centurio. Al-Khor - Commandant van de Topsiders in het Betelgeuze-stelsel. Ber-Ka - Het door zijn schip afgevuurde schot leidt een gigantische ruimteslag in. Cekztel - Hij wil de Aarde vernietigen, maar zijn bom treft het verkeerde doel. Topthor - Hij weet iets wat voor hem en anderen absoluut dodelijk is. Gucky - Hij beschikt over drie parapsychologische gaven.


De Aarde moet vernietigd worden. Niet de echte Aarde, de woonplaats van de mensheid, maar de onbewoonde derde planeet in het stelsel van de zon Betelgeuze, die dankzij een verkeerde programmering van de hoofdcomputer van Topthor's slagschip door de aanvallende Springers voor de Aarde wordt aangezien. Het welslagen van Rhodans plannen, hangt van verschillende factoren af en één van die factoren is Topthor.


De plannen van Perry Rhodan zijn geslaagd en alle denkende wezens in de Melkweg menen dat de aarde vernietigd is, zodat de mensheid ongestoord aan de ontwikkeling van het machtige 'zonne-imperium' kan werken. Hierbij speelt Atlan een belangrijke rol.Samenvatting: het einde van een tijdperk – de Aarde verzinkt in het meer der vergetelheid.


Tijdspanne: december 1984.

Locatie: Betelgeuze III en IV.

Sterrenstelsels: Betelgeuze.

Betrokken rassen: Topsiders en Springers.

Schepen:


Onder bevel van Al-Khor versterken de Topsiders Betelgeuze met 400 schepen en verhuizen ze naar de derde planeet om de Springers te misleiden. De Springers verzamelen een macht van 800 schepen onder het bevel van Cekztel en vallen het stelsel aan. Talamon houdt zijn 200 schepen in reserve voor het geval Perry Rhodan ze nodig heeft. Topthor realiseert dadelijk dat er iets mis is en hij vertrekt naar Aqua, maar het gevecht is in volle gang en de Topsiders weren zich dapper. Ber-Ka volgt Topthor naar Aqua en na een kort gevecht moeten beide schepen noodgedwongen landen op de vierde planeet. Ber-Ka en Topthor zien hun vergissing in en sluiten een tijdelijke wapenstilstand om samen een zender te zoeken om de strijdende partijen te laten stoppen. Als ze uiteindelijk een zender gevonden hebben trachten ze elkander te doden maar Topthor wint. Als hij Cekztel op de hoogte brengt van de misleiding, komt Gucky op de proppen en schakelt Topthor uit. Bernda wordt dan naar de planeet gestuurd om topthor te vinden en ontdekt dat de vijandelijke troepen zich verzameld hebben onder het bevel van Gatzek en dat Topthor dood is. Deringhouse vernietigd de troepen maar Gatzek en Bernda overleven. Als het gevecht zijn beloop kent, stuurt de dictator van Topsid nog eens 200 schepen om het gevecht aan de gang te houden, maar zelfs dit is uiteindelijk niet genoeg. De Titan en de twee zware kruisers duiken op verschillende plaatsen op maar zorgen en opzettelijk voor dat het tij zich niet keert in het voordeel van de Topsiders. Cekztel dropt uiteindelijk een arkonbom op de derde planeet waardoor deze vernietigd wordt. Perry realiseert zich dat dit nog niet voldoende is en dat de Titan en hijzelf eveneens vernietigd moeten worden. Hiervoor bootst hij een ongeluk met de sprongmotor na zodat de Springers, de Zeer Gewichtigen en de Regent van Arkon denken dat hij ook gestorven is.


Oorspronkelijke titel: Die Erde stirbt

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering