Betelgeuze – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0048 • 7144    RODE OOG BETELGEUZE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Regent over de Aarde en leider van de Derde Macht. Gucky - De muisbever die deserteert omdat hij geen vakantie wil nemen. John Marshall - Chef van het mutantenkorps. Al-Khor - Een Topsider die niet aan spoken gelooft. Majoor Deringhouse - Commandant van de zware kruiser Centurio en leider van een afleidingsexpeditie. Majoor McClears - Commandant van de zware kruiser Terra. Wor-Löck - De angst voor zijn dictator wordt hem noodlottig.


Om de Aarde voor vernietiging door de Springers en Ara's te behoeden, is Perry Rhodan aan zijn gevaarlijke afleidingsmanoeuvre begonnen. De aanvallers, geleid door de 'gecorrigeerde' computer aan boord van Topthor's slagschip, moeten de derde planeet van het Betelgeuze-stelsel voor de Aarde aanzien.


Zullen de Topsiders, die steunpunten in het Betelgeuzestelsel bezitten, aan perry Rhodans gigantische afleidingsmanoeuvre meedoen, als de oorlogsvloten van dé springers en Ara's verschijnen ... ? En zal Topthor, die immers de aardse zon met eigen ogen heeÍt gezien, niet begrijpen dat de computer hem heeÍt misleid, zodra hij Betelgeuze ziet ... ?Samenvatting: een oude bijna vergeten tegenstander duikt weer op – en Gucky mag een hagedis leren vliegen.


Tijdspanne: oktober - december 1984.

Locatie: Aarde, Aqua.

Sterrenstelsels: Betelgeuze (de Topsiders noemen het Lyrad) 272 lichtjaar van de aarde, 14 planeten.

Betrokken rassen: Aqua's (aquatische semi-intelligente wezens), Springers, Topsiders.

Schepen:


De zware kruisers Terra en Centurio van majoors McClears en Deringhouse onderzoeken met 10 mutanten het Betelgeuze stelsel om het voor te bereiden voor de gesimuleerde verdediging van de Aarde. Perry, Bully en Gucky zouden achter blijven, maar Gucky speelt weer een verstekeling om mee te mogen gaan. Planeet 3 heeft geen inheems leven en moet doorgaan voor de Aarde. Planeet 4 is een waterwereld die Aqua genoemd wordt. Op de vierde planeet ontdekt Deringhouse een steunpunt van de Topsiders. De Terranen worden gevangen genomen en geven zich uit voor een verkenningseenheid van de  Springers. Ze beweren dat ze de voorhoede vormen van een invasiemacht. De mutanten bevrijden de gevangen met behulp van de Aqua's (de lokale onderwater levende bewoners van Aqua). De Topsiders roepen de hulp in van de grote dictator, die ermee akkoord gaat een grote oorlogsvloot te sturen om het stelsel te verdedigen tegen de Springers.


Oorspronkelijke titel: Rotes Auge Beteigeuze

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering