Gom – 28 oktober 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0047 • 7142    GOM ANTWOORDT NIET


Hoofdpersonen: Reginald Bull - Hij heeft het contact met Perry Rhodan verloren. John Marshall - Hij heeft een gesprek met de opper-Gom. Iwan Iwanowitsch Goratsjin - De 'ontsteker' van het mutantenkorps. Betty Toufry - Telepate en telekinete tegelijk. Tako Kakuta - Die een technisch genie blijkt te zijn. Ras Tsjoebai - De 'teleporteur' wiens krachten echter ook niet onuitputtelijk zijn. Wuriu Sengu, Kitai Ishibashi en Tama Yokida - De Goms willen hen opeten.


Na het gebeuren op Laros, het Ara-steunpunt van Gom, wordt het voor Rhodan tijd om de verdediging van de Aarde tegen de te verwachten aanval van de Ara's en de Springers, voor te bereiden. Zijn beste krachten - Bull en acht mutanten - zijn echter door een onverklaarbare kracht naar de planeet Gom getrokken. Perry Rhodan wacht nu op een teken van leven.


De geleerden aan boord van de Titan willen de raadselachtige en gevaarlijke Goms, aan wie Bully en de mutanten bijna ten offer vielen, aan een grondig onderzoek onderwerpen.

Maar perry Rhodan is onvermurwbaar. Hij weet dat het de hoogste tijd is om naar de aarde terug te keren en een manoeuvre van kosmische omvang in te leiden, die de aarde van de dreigende vernietiging moet redden.


________________________________________________________________


De volgende Perry Rhodan-lezers zoeken mensen die belangstelling hebben voor het oprichten van een Perry Rhodan Club in hun omgeving:

de heer B. van den Berg, (adres gecensureerd);

de heer M. P. M. van Rodensteyn, (adres gecensureerd);

de heer J. Singer, (adres gecensureerd) en

de heer F. G. H. van Wijk, (adres gecensureerd).

________________________________________________________________Samenvatting: de Goms zijn overal – wedloop met de door in de schemerzone van de helleplaneet.


Tijdspanne: oktober 1984.

Locatie: Gom.

Sterrenstelsels: Gonom: 68 lichtjaar van Arkon (1 planeet en 18 manen).

Betrokken rassen: Ara's, Bio's en Goms.

Schepen: discus-vormige sloepen van de Ara's.


De bemanning van de Gazelle, die gedwongen werd op Gom te landen, krijgt van de Goms te horen hoe deze door de ara's misbruikt worden. De Ara's produceren uit de biomassa van de Gom de Bio's. Dit zijn kunstmatige wezens die licht parapsychisch begaafd zijn. Na enkele gevechten op de planeet Gom worden de schipbreukelingen gered door de Titan. De maan Laros wordt met een Arkonbom vernietigd.


Oorspronkelijke titel: Gom antwortet nicht

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering