Laros – oktober 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0046 • 7140    HANDEL IN ARKONSTAAL


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Vraagt om verlof aan de Regent van Arkon. Reginald Bull - Naaste medewerker en vriend van Rhodan. Gegul - Hoofdinspecteur van de Ara's, die een 'fout' maakt. Keklos - Chef bioloog van de Ara's. Talamon - Een Zeer Gewichtige die de kans krijgt Rhodan een wederdienst te bewijzen. Topthor - Een stamhoofd van de Zeer Gewichtigen die een goed zaakje ruikt.


De operatie ARALON, die door Perry Rhodan was begonnen om het geneesmiddel tegen de nonupest te krijgen, is geëindigd. Temeer daar door de arrestatie van de samenzweerders, voor het imperium van die kant geen gevaar meer dreigt, meent Perry Rhodan dat de hem door het robotbrein van opgelegde taak nu is volbracht - en vraagt de regent om verlof.


Daar slechts één scheepscomputer gegevens over de galactische positie van de aarde bevatte, kostte het de agenten van Perry Rhodan betrekkelijk weinig moeite deze juiste gegevens door valse te vervangen. Maar wat gebeurt er met Reginald Bull en de acht mutanten, die na een succesvolle actie overhaast de vlucht moesten nemen ...? Waar komen de geheimzinnige krachten vandaan, die de Gazelle tot hun speelbal maken ...?Samenvatting: redding of vernietiging van de Aarde? – De in een boordpositroniek opgeslagen gegevens zijn een bepalende factor ...


Tijdspanne: oktober 1984.

Locatie: Arkon, Gonom.

Sterrenstelsels: Gonom: 68 lichtjaar van Arkon (1 planeet en 18 manen). Onbekend stelsel A: 8000 lichtjaar van Arkon. Onbekend stelsel B: 4375 lichtjaar van Arkon, 9 planeten (groot planetair steunpunt van de Springers).

Betrokken rassen: Ara's, Springers, Bio's.

Schepen:


Perry keert terug naar Arkon om verlof te vragen zodat hij terug kan keren naar de Aarde. Een bericht van Talamon gooit roet in het eten als hij Perry Rhodan op de hoogte brengt van het plan van de Ara's, Springers en Zeer Gewichtigen om een grote bijeenkomst te organiseren op Talos, een maan van Gom in het Gonom stelsel. In het geheim biologisch onderzoekscentrum op deze maan, dat onder controle staat van Keklos, willen de Ara's een plan tegen Perry Rhodan beramen om hem uit de weg te ruimen. Perry onderhandelt met Talamon. In ruil voor een grote hoeveelheid Arkonstaal op Honur zal Talamon met zijn 218 schepen helpen bij de verdediging van de Aarde.

Keklos doet in zijn station onderzoek naar verschillende zaken: onder andere synthetische Bio's, het eeuwig leven en een nieuw geheim wapen dat gebruik maakt van het basismateriaal van Gom. De Bio's vormen een soort intermediaire zenders voor dit materiaal.

De Ganymede keert terug naar de Aarde terwijl de Titan achterblijft en de vloot van Talamon zich verbergt in een sterrenstelsel op 8000 lichtjaar van Arkon.

Het plan van Gegul om een springerwereld te besmetten die niet mee wil doen aan het plan loopt verkeert af als de Titan naar Exsar gaat en Tifflor in actie komt. De openbare bekendmaking van het verraad van de Ara's bezegelt het lot van Gegul en dwingt de Ara's om medische hulp te sturen naar de getroffen planeet. De Titan gaat ondertussen naar Laros. Talamon probeert ondertussen Topthor te overtuigen om mee te doen met de Arkonstaal handel omdat hij de enige is die de coördinaten van Sol heeft. Met een klein Springerschip gaat een team van 8 mutanten (Marshall, Yokida, Sengu, Tsjoebai, Kakuta, Toufry, Goratschin, Ishibashi) en Reginald Bull naar de maan Laros. Hier veranderen ze de gegevens in de positronische computer van Topthor zodat het lijkt alsof de derde planeet van de ster Betelgeuze in de Orionsector de Aarde is. Tevens worden ook de aanwezige patriarchen beïnvloed om ze af te schrikken deel te nemen aan de actie tegen de Aarde. De missie is geen volledig succes als een onbekende entiteit de mutanten aanvalt en hen dwingt te vluchten. De Gazelle slaagt er bijna in om te vluchten maar wordt op het allerlaatste moment telekinetisch naar Gom getrokken. Perry Rhodan moet zich terugtrekken en wordt gedwongen om zijn vrienden achter te laten.

Op Aarde wordt ook een structuurcompensator ingebouwd in de Zonnestelsel.


Oorspronkelijke titel: Geschäfte mit Arkon-Stahl

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering