Aralon – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0045 • 7138    BESMETTINGSHAARD ARALON


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Het regerende robotbrein van Arkon stelt hem een oorlogsvloot ter beschikking. Julian Tifflor - Die men op sterk water wil zetten. Wuriu Sengu - De 'ziener' van het mutantenkorps van de derde Macht. Thora - De Arkonidische schone die niets van haar verloving weet. Gucky - De muisbever die weigert een bevel op te volgen. Themos - Schepper van de nonuspest. Talamon - Vlootcommandant van de 'zeer gewichtigen'.


Helpen en genezen, dat zijn de gedachten die Perry Rhodans handelingen bepalen. Maar voor zijn zieke bemanning van 700 koppen, kan de genezing slechts van de ziekteverwekkers zelf komen. En als ze het niet vrijwillig doen, moeten ze ertoe gedwongen worden! - Besmettingshaard Aralon is dan ook het doel van de TITAN.


Velen volgen Rhodans onderneming onder ademloze spanning, want voor hel eerst in de latere geschiedenis van het grote imperium stond iemand op, om met harde hand in de gebeurtenissen op Aralon in te grijpen en de galactische medici een bittere les te geven. Zullen de Ara's deze les ter harte nemen en voorlaan slechts aan het welzijn van de Melkweg meewerken ... ?Samenvatting: oorlogsvloten staan klaar om in te grijpen - doch de galactische geneesheren strijden niet met traditionele middelen.


Tijdspanne: oktober 1984.

Locatie: Arkon, Aralon (= Kesnar-IV).

Sterrenstelsels: Kesnar: 38 lichtjaar van Arkon, bezit zeven planeten.

Betrokken rassen: Ara's.

Schepen:


De locatie van Aralon wordt bevestigd door de Regent. Tifflor wordt voor de tweede keer als een kosmische lokvogel gebruikt als hij en Wuriu Sengu, Thora naar Aralon brengen om haar te genezen. Hierbij doen ze zich voor als verraders en Tifflor laat zelfs uitschijnen dat hij met Thora wil trouwen. Alhoewel de Ara's Thora genezen door haar een tegengif toe te dienen, worden ze als gijzelaars vastgehouden. Op dat moment grijpt Perry Rhodan in en bevrijdt Tifflor en Sengu met de hulp van Gucky, die daarna tegen de wil van Perry in de Ara laat sterven die verantwoordelijk is voor de nonupest. De Ara's roepen dan de hulp in van de Zeer Gewichtigen maar deze kunnen door de aanwezigheid van de Arkoonse robotvloot die onder bevel staat van Perry Rhodan niet veel doen. Als Perry Rhodan terug aan boord van de Titan is, begint hij te onderhandelen met Talamon, de commandant van de Zeer Gewichtigen, die niet op de hoogte is van de illegale activiteiten van de Ara's. Op deze manier wordt Talamon de eerste Springer vriend van de mensheid en worden de misdadige praktijken van de Ara's blootgelegd.


Oorspronkelijke titel: Seuchenherd Aralon

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering