Honur – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0043 • 7134    DE DEALERS VAN DE MELKWEG


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht en Commandant van de TITAN. Julian Tifflor - Een jonge luitenant van de Aardse ruimtevloot. Dr. Hayward - Die de verwekker van de nonuspest ontdekt. Majoor Chaney - Een man die het leven 'onbeschrijflijk mooi' vindt. O'Keefe en Halligan - Twee mannen die elkaar niet kunnen uitstaan. Nathan - Een verrassend actieve HONO.


De door de nonupest getroffen bemanning van de machtige TITAN is zo goed als dood, daar een geneesmiddel bij de medische wetenschap van de mensen niet bekend is! Er blijft slechts één hoop: de handelaars in verdovende middelen van de Melkweg te achterhalen en tot spreken te dwingen!


Perry Rhodan is wanhopig! Hij heeft wet de verwekkers van de nonuspest gevonden, maar niet het koortsachtig gezochte serum tegen deze kunstmatig verwekte ziekte! Zou het regerende positronenbrein van Arkon hier raad kunnen schaffen ... ?Samenvatting: stoottroep onderneming 'land campagne' – slecht drie man ontsnapt aan de nonuspest.


Tijdspanne: Juni-Juli 1984.

Locatie: Honur.

Sterrenstelsels: Thatrel stelsel.

Betrokken rassen: Aras - Galactische dokters.

Schepen:


Het gif dat de plaag veroorzaakt wordt geanalyseerd en herkend als een argon-verbinding. Hieruit besluit Perry dat de ziekte kunstmatig is gemaakt. Nadat 800 nieuwe bemanningsleden getraind zijn, keert de TITAN terug naar Honur, de plaats waar de verschrikkelijke ziekte begonnen is, om de oorzaak ervan op te sporen. Drie verkenning gazellen worden neergehaald door krachtige tractorstralen. Ondertussen komen de vier alle terreinvoertuigen van Tifflor Nathan tegen, die ermee akkoord gaat om hen naar de 'Goden' te brengen. Beide groepen worden naar een dal geleidt waar ze dan aangevallen worden door kleine insectachtige robotten die besmet zijn met de ziekte. Tiff, O'Keefe en Halligan ontsnappen aan de val en vinden de schuilplaats van de Ara's. Ondertussen wordt de TITAN ook terug aangevallen door robotten maar de aanval wordt afgeslagen. Tifflor en zijn twee begeleiders dringen door in het onderaardse station waar ze aanvankelijk gevangen worden genomen. Ze kunnen echter tamelijk snel terug ontsnappen terwijl Perry Rhodan met 500 manschappen de basis aanvalt. De Ara's beseffen dat ze verloren hebben en trachten te vluchten. Tifflor kan de ontsnapping van drie Ara's verhinderen. Het schip van Nathan, de vierde Ara, wordt neergeschoten door de Ganymed. Het station waar het gif werd aangemaakt wordt vernietigd en Perry moet nu op zoek gaan naar een behandeling voor de ziekte.


Oorspronkelijke titel: Rauschgifthändler der Galaxis

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering