Honur – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0042 • 7132    RUIMTESCHIP TITAN SEINT S.O.S.


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Die als commandant van het machtige ruimteschip niet meer door de bemanning wordt gehoorzaamd. Reginald Bull - Die iets op de mouw wordt gespeld. Thora - Die niet meer weet waarom ze de planeet Honur als rendez-vous heeft voorgesteld. Crest - Die Perry Rhodans moeilijkste uren meemaakt. Gucky - Een wezen met een bijzonder gevoelige neus. Wuriu Sengu - De ziener van het mutantenkorps. Kolonel Freyt - Commandant van de Ganymedes. Julian Tifflor - Een jonge luitenant die zich als een stuntvlieger openbaart.


Sinds het grote robotbrein regeert, is de macht van het als decadent bekend staande Imperium van de Arkoniden weer toegenomen, zodat niemand het nog waagt het openlijk aan te vallen. De verraderlijke aanslag op Zalit bewijst echter dat het Imperium vijanden heeft. Maar wie zijn de onbekenden die de Mooffs voor hun doeleinden gebruiken? Waar is hun hoofdkwartier ... ?


Zelfs een superslagschip is weerloos als de bemanning de bevelen van de commandant niet meer opvolgt! Wat gebeurt er met de zevenhonderd zieken aan boord van de TITAN? Is genezing mogelijk, of zijn ze ten dode opgeschreven ... ? Alleen de verwekkers van de ziekte kunnen deze vraag beantwoorden!Samenvatting: Honur is een ruimteschip kerkhof - wie op de planeet landt is verloren.


Tijdspanne: mei 1984.

Locatie: Honur - Thatrel 2.

Sterrenstelsels: Thatrel stelsel op 47 lichtjaren van Arkon, heeft 3 planeten.

Betrokken rassen: Honos.

Schepen: Cilindervormige schepen met een lengte van 200 meter en een diameter van 50 meter.


De Titan vliegt op aanraden van Thora naar Honur in het Thatrel stelsel terwijl de Ganymed naar de Aarde terugkeert om bemanningsleden voor het schip te gaan halen en om een nieuwe structuurcompensator te laten bouwen. Honur was een Arkoonse kolonie die echter uitstierf en later tot een verboden systeem werd geclassificeerd. Thora weet echter niet waarom dit werd gedaan en ook het uitgebreide sterrenregister weet geen antwoord. Toch besluit Perry om te landen. Zodra ze geland zijn worden ze ontvangen door de "gelauwerden" die allen kleine lieve beertjes voor zich houden. Ze geven deze diertjes als geschenk aan de ruimtevaarders. Wat de ruimtevaarders echter niet weten is dat de Nonu, de kleine lieve beertjes, een contactgif uitscheiden. De gehele bemanning, met uitzondering van Perry Rhodan, Gucky, Tifflor, Crest en Sengu, worden hierdoor besmet waardoor ze in een hyper-euforische toestand terechtkomen die het zenuwstelsel langzaam aantast. De slachtoffers maken continu plezier en vergeten zelfs te eten en te slapen.

Op de zuidpool van het schip vinden ze een ruimteschepen kerkhof. Uiteindelijk landt er ook een met robotten bemand ruimteschip naast de Titan. Een groot robotleger verlaat dit schip en trekt op in de richting van de Titan met de bedoeling het te veroveren. Gucky die immuun blijkt te zijn tegen het gif van de Nonu bevrijdt de robotten van de Titan die het dan opnemen tegen de vijandige robotten. De aanval kan echter met gemak afgeslagen worden. Ondertussen nemen de andere niet geïnfecteerde het commando van de Titan over. Als de structuurtaster meerdere overgangen peilt wordt de Titan gestart. Perry Verstuurt een noodoproep naar de Aarde en de Ganymedes komt net op tijd om het grote schip te helpen maar de geïnfecteerde bemanning is wel stervende.


Oorspronkelijke titel: Raumschiff TITAN funkt SOS

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering