Zalit – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0041 • 7130    DE PARTNER VAN DE GIGANT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Die door de 'grote coördinator' wordt erkend. Reginald Bull - Wordt verliefd op een meisje dat geen meisje is. Demesor - Vice-Imperator van Arkon en heerser over het Voga-stelsel. Rogal - Pleger van een aanslag. Zernif - De voormalige bevelhebber over de vloot van Zalit en thans leider van het verzet tegen Zarlt. John Marshall - Commandant van het mutantenkorps van de derde Macht. Gucky, Wuriu Sengu en Kitai Ishibashi - Redders in de allerhoogste nood.


Perry Rhodan en de zijnen zijn er in geslaagd het grote positronenbrein, dat sinds zes jaar als regent van het Arkonidische Imperium fungeert, te misleiden en hebben de TITAN, het machtigste ruimteschip in hun bezit weten te krijgen. Maar om als partner van de Gigant te worden erkend, moet Perry Rhodan een belangrijke taak vervullen ...


De positronische regent van Arkon heeft Perry Rhodan als partner erkend - zij het onder voorbehoud - en daarmee de in bezitneming van de TITAN gelegaliseerd. Doch de gevaarlijke missie, die Perry Rhodan en zijn mutantenkorps voor de regent van het imperium op zich hebben genomen, is nog lang niet volbracht, alhoewel op Zalit de oude toestand kon worden hersteld ...Samenvatting: een wereld in de ban van telepaten – en enkel het mutantenkorps kan kan de gedachtencontrole verbreken!


Tijdspanne: juni 1984.

Locatie: Voga - Zalit.

Sterrenstelsels: Voga-stelsel op 3 lichtjaar van Arkon.

Betrokken rassen: Zaliters (humanoïden) - Mooffs (niet humanoïden, methaan ademers, lichte telepaten).

Schepen:


Rogal's moordaanslag op Demesor onder het commando van de ondergrondse leider admiraal Zernif mislukt. Demesor bedreigt ondertussen Perry Rhodan. Perry Rhodan besluit om contact op te nemen met de Regent en hiervoor gebruikt hij weer de fiktiefzender om te ontsnappen van Zalit. De Regent gaat ermee akkoord de Titan in bruikleen te geven aan Perry totdat hij de situatie op Zalit heeft opgelost, maar Thora en Crest zijn de officiële commandanten. Ondertussen legt de Zarlt een val voor Perry Rhodan. Marshall, Perry en Bully worden gevangen genomen en telepathisch aangevallen door een dozijn Mooffs. Het mutantenkorps komt in actie als de revolutie begint en is een grote steun voor de opstandige Zaliters. Gucky, Ishibashi en Sengu redden Rhodan en zijn kompanen terwijl de revolutie succesvol verloopt. Admiraal Zernif wordt de nieuwe Zarlt. De Mooffs worden gevangen genomen en vernietigd. Drie exemplaren worden aan boord van de Titan gebracht. De Regent zet het licht op groen voor zijn nieuwe verbond met Rhodan, aan wie hij de Titan schenkt. De Regent vraagt hem wel om verder te zoeken naar de echte leiders achter de Mooffs. De romance tussen Perry en Thora komt in een stroomversnelling terecht.


Oorspronkelijke titel: Der Partner des Giganten

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering