Zalit – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0040 • 7128    ACTIE TEGEN HET ONBEKENDE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Die meestal zelf in de kuil valt die hij voor Gucky graaft. Thora en Crest - Die tot de ontdekking komen dat in 13 jaar de politieke situatie op Arkon totaal veranderd is. Ras Tsjoebai en Tako Kakuta - Die door hun verrassende verschijning een heel ruimteschip op stelten zetten. Hemor - Gezagvoerder van een ruimteschip van Zalit. Demesor - Vice-Imperator van Arkon en heerser over het Voga-stelsel. John Marshall - Die een belangrijke taak vervult als 'gedachtenspion'.


Ook voor de Arkoniden Thora en Crest, die gedurende 13 jaar geen contact met hun vaderland hadden, had Arkon verrassingen - laat staan voor Perry Rhodan en zijn ruimtevaarders van Terra! Toch zijn ze het grote positronenbrein, dat als regent van het Arkonidische Imperium fungeert, te slim af. Ze krijgen de TITAN; het machtigste ruimteschip, in hun bezit. Om de TITAN te behouden, moeten ze echter een actie tegen het onbekende voeren, een strijd tegen een geheimzinnige tegenstander ...


De actie tegen het onbekende heeft de ruimtevaarders van de Derde Macht eens te meer duidelijk gemaakt dat ze het positronenbrein beter te vriend kunnen houden dan als vijand kunnen hebben...


________________________________________________________________


Aan de lezers.

Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat oude nummers van perry Rhodan door ons niet meer leverbaar zijn. Het heeft dus geen zin per brief of op andere wíjze om toezending van vroeger verschenen nummers te verzoeken.

de redactie

________________________________________________________________Samenvatting: de TITAN is het geweldigste slagschip in het universum – en toch moet het zich voor zijn achtervolgers verbergen.


Tijdspanne: Mei - Juni 1984.

Locatie: Voga - Zalit.

Sterrenstelsels: Voga-stelsel op 3 lichtjaar van Arkon, heeft 15 planeten.

Betrokken rassen: Zaliters (humanoïden). Mooffs (niet humanoïden, methaan ademers, lichte telepaten).

Schepen: Torpedovormig schip van de Zaliters (100 meter lang en 25 meter diameter).


Met behulp van de fictiefzender wordt een Gazelle, met 53 bemanningsleden, veelal mutanten, naar Arkon 1 gestuurd. Op deze manier kunnen ze toch nog de Kristal Planeet, de thuiswereld van de Arkoniden, bereiken. Perry Rhodan dringt bij Imperator Orcast binnen en stelt vast dat een robotbrein de absolute macht bezit. Orcast XXI is slechts een 'poppen regent' die de 128 leden tellende Galactische Raad voorzit. Orcast is sympathiek, maar machteloos. Hij stuurt hen door naar admiraal Kenos, een Arkonide die nog steeds zeer energiek is en die door de robotregent belast is met het rekruteren van nieuwe troepen. De admiraal stelt een plan voor om hen te laten rekruteren als een kleine eenheid aan boord van een slagschip. Hiervoor doen ze zich voor als een elitewacht van de Zoltral familie die afkomstig is van de kolonie Zeklon-V. Onder het commando van Thora komen ze aan op Arkon 3. Daar ontdekken ze dat de robotregent bezig is met een grootscheeps constructieplan voor nieuwe ruimteschepen. 50 slagschepen van de Imperium-klasse en 2 superslagschepen van de Universum-klasse staan te wachten op hun bemanning. Tot ieders verbazing worden ze ingedeeld op één van de nieuwe superslagschepen. Perry Rhodan maakt gebruik van de situatie en kaapt het grote schip waarna hij ermee wegvliegt. Met behulp van de Ganymed slagen ze erin om te ontsnappen. Vol trots noemt Perry zijn nieuwe schip TITAN. De Gazelle blijft achter bij Admiraal Kenos maar Perry beloofd om ze terug te komen halen als de tijd rijp is ervoor.


Oorspronkelijke titel: Aktion gegen Unbekannt

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering