Arkon – 1984 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0039 • 7126    DE WERELD VAN DE DRIE PLANETEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Die zich voor Tan'Ro van Zeklon-V uitgeeft. Reginald Bull - Die toont wat hij waard is als de situatie wanhopig wordt. Thora en Crest - Die slechts door middel van een fictiefzender naar hun vaderland kunnen terugkeren. John Marshall - Commandant van het mutantenkorps van de Derde Macht. Orcast-XXI - Een heerser zonder werkelijke macht. Admiraal Kenos - Een buitengewoon energieke Arkonide. Gucky - Die de imperator versteld doet staan. Julian Tifflor, bijgenaamd Tiff - Commandant van een 'Gazelle'.


Men schrijft op Aarde het jaar 1984 en de GANYMED, het op de 'galactische kooplieden' buitgemaakte ruimteschip, is vertrokken voor een reis naar Arkon. Perry Rhodan heeft hiermee voldaan aan zijn 13 jaar geleden gedane belofte, de Arkoniden Crest en Thora naar huis terug te brengen.

De ontvangst van de terugkerende laat echter veel te wensen over, want op de wereld van de drie planeten heeft een ingrijpende bestuursverandering plaats gehad ...


Dat was hel grote geheim dat Crest en Thora dertien jaar hebben bewaard: Arkon is een uit drie planeten bestaande wereld, een wereld vol technische wonderen! Alleen de fictiefzender van de planeet Zwerver stelde Perry Rhodan in staat deze wonderwereld te bezoeken. Maar om Arkon weer te verlaten moet hij een krijgslist verzinnen!Samenvatting: de heerser van Arkon – slechts een marionet van het gigantische positronenbrein.


Tijdspanne: 1984.

Locatie: Arkon 1 - Kristal wereld (3de planeet), uitsluitend voor bewoning. Arkon 2 - Oorlogsplaneet met militaire basis en fabrieken + robotregent (2de planeet). Arkon 3 - Handel, industrie en interne voedselvoorziening (4de planeet).

Sterrenstelsels: Arkon.

Betrokken rassen: Arkoniden.

Schepen: "Veast Ark" (later omgedoopt tot Titan), Arkonidisch superslagschip met een diameter van 1500 meter, een bemanning van 1500 koppen en 40 tenders van de Goede Hoop klasse.


Met behulp van de fictiefzender wordt een Gazelle, met 53 bemanningsleden, veelal mutanten, naar Arkon 1 gestuurd. Op deze manier kunnen ze toch nog de Kristal Planeet, de thuiswereld van de Arkoniden, bereiken. Perry Rhodan dringt bij Imperator Orcast binnen en stelt vast dat een robotbrein de absolute macht bezit. Orcast XXI is slechts een 'poppen regent' die de 128 leden tellende Galactische Raad voorzit. Orcast is sympathiek, maar machteloos. Hij stuurt hen door naar admiraal Kenos, een Arkonide die nog steeds zeer energiek is en die door de robotregent belast is met het rekruteren van nieuwe troepen. De admiraal stelt een plan voor om hen te laten rekruteren als een kleine eenheid aan boord van een slagschip. Hiervoor doen ze zich voor als een elitewacht van de Zoltral familie die afkomstig is van de kolonie Zeklon-V. Onder het commando van Thora komen ze aan op Arkon 3. Daar ontdekken ze dat de robotregent bezig is met een grootscheeps constructieplan voor nieuwe ruimteschepen. 50 slagschepen van de Imperium-klasse en 2 superslagschepen van de Universum-klasse staan te wachten op hun bemanning. Tot ieders verbazing worden ze ingedeeld op één van de nieuwe superslagschepen. Perry Rhodan maakt gebruik van de situatie en kaapt het grote schip waarna hij ermee wegvliegt. Met behulp van de Ganymed slagen ze erin om te ontsnappen. Vol trots noemt Perry zijn nieuwe schip TITAN. De Gazelle blijft achter bij Admiraal Kenos maar Perry beloofd om ze terug te komen halen als de tijd rijp is ervoor.


Oorspronkelijke titel: Die Welt der drei Planeten

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering