Goszul’s planeet – 1983 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0037 • 7122    EEN PLANEET SPEELT KOMEDIE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Commandant van de STARDUST en regent over de Aarde. Reginald Bull, bijgenaamd Bully - Vriend en vertrouweling van Perry Rhodan. Gucky - Hij imiteert met succes een onschuldig konijntje. Sergeant Harnahan - Die in de eenzaamheid van het heelal een belangrijke ontmoeting heeft. Borator - Wiens levenswerk in vreemde handen terechtkomt. Topthor - De patriarch van de 'zeer gewichtigen'. Tako Kakuta, Kitai Ishibashi, Tama Yokida en John Marshall - Leden van de actiegroep op wie ook na de bevrijding van de planeet een massa werk wacht.


Kort overzicht van de geschiedenis van de Derde Macht:

1971: De raket STARDUST bereikt de Maan en Perry Rhodan ontdekt de gestrande onderzoekskruiser van de Arkoniden.

1972: Oprichting van de Derde Macht tegen het gezamenlijk verzet van de Aardse grote mogendheden en verijdeling van buitenaardse invasiepogingen.

1975: De Derde Macht grijpt voor het eerst in de galactische gebeurtenissen in. Perry Rhodan stuit in de Wega-sector op de Topsiders en probeert het 'galactische raadsel' op te lossen.

1976: Perry Rhodan bereikt met de STARDUST II de planeet Zwerver en krijgt samen met Bully de relatieve onsterfelijkheid - maar hij verliest meer dan vier jaar.

1980: Perry Rhodans terugkeer naar de Aarde en strijd om Venus.

1981: De Overhead valt aan en de Derde Macht legt haar tot dusver moeilijkste proef van bekwaamheid af.

1982: De 'galactische kooplieden' of Springers ontdekken de Aarde...

Nu is het 1983 en de strijd tussen de Derde Macht en de Springers heeft zich naar de planeet Goszul verplaatst, naar een wereld die komedie speelt om de vloot van de Springers voorgoed te verjagen ...


Een planeet speelde komedie om zich van tirannen te bevrijden. Met succes werd een zogenaamd ongeneeslijke ziekte als afschrikwekkend middeltegen de Springers gebruikt, en Perry Rhodan kan zich nu bezighouden met iets dat al lang op zijn programma stond.Samenvatting: de kleine Gucky heeft zijn groot moment – sergeant Harnahan doet een ongelooflijke ontdekking ...


Tijdspanne: 1983 - mei 1984.

Locatie: Goszul.

Sterrenstelsels: 221-Tatlira.

Betrokken rassen: Goszuls, Harno.

Schepen: nieuwe slagschip van de Springers.


De Goszul telepaat Enzally verhindert de ontsnappingspoging van de dertien overgebleven gouverneurs met een geheim slagschip. De Springer gouverneurs worden naar een eiland gedeporteerd. Het in het geheim gebouwde ruimteschip wordt met de hulp van de mutanten gekaapt. Borator, de Springer wetenschapper die instaat voor de bouw van het schip, en 100 robotten worden door Gucky en Tako onschadelijk gemaakt terwijl de drie schepen van de mensen zich onder de grond of onder water verbergen. Ondertussen is Topthor naar de planeet gekomen om het nieuwe slagschip op te halen. Met een list wordt Topthor er van overtuigd dat de ziekte echt is en snel vertrekt hij dan zonder het schip mee te nemen. Sergeant Harnahan wordt er met een jager op uitgestuurd om Topthor te bespioneren en op een maan van de vierde planeet ontdekt hij een mysterieus bolvormig energiewezen. De wezen is 5 miljoen jaar oud, is telepathisch en kan in het vacuüm van de ruimte overleven. Het kan iedere plek in het universum observeren maar kan slecht over een afstand van 200 lichtjaren communiceren. Op het ogenblik bevindt het zich op de maan om energie te verzamelen voor zijn verre reizen door de ruimte en het zal nog ongeveer 1000 jaar duren vooraleer het voldoende energie heeft opgenomen om verder te reizen. Het wezen zal later bekend worden onder de naam Harno en in ruil voor een beetje energie besluit het wezen om Perry te helpen. Op het einde geeft het een hint dat Perry en het wezen elkaar opnieuw zullen ontmoeten.


Oorspronkelijke titel: Ein Planet spielt verrückt

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering