Goszul’s planeet – 1982 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De gele reeks

0036 - 0049


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0036 • 7120 (1971, week 20)    DE ZIEKTE VAN DE VERGETELHEID


Hoofdpersonen: John Marshall, Tako Kakuta, Kitai Ishibashi, Tama Yokida en Gucky - Zij vormen de actiegroep die de planeet van Goszul moet bevrijden. Enzally - De enige Goszul die de telepathie beheerst. Ralv - Leider van de opstandige Goszuls. Ralgor en Etztak - Twee patriarchen van de Springers. Perry Rhodan - Commandant van de STARDUST en leider van de Derde Macht en daarmee van de Aarde.


De Galactische kooplieden, ook wel Springers genaamd, vormen nog steeds een ernstig gevaar voor de gehele mensheid. Perry Rhodan heeft tot dusver al het mogelijke gedaan om te verhinderen dat ze van de Aarde een wereld van slaven zouden maken. Levtan, de verrader, speelde daarbij een belangrijke rol, want door hem was het mogelijk een groepje agenten in de 'grote raadsvergadering' van de Springers binnen te smokkelen.

Deze mannen, beproefde strijders uit het mutantenkorps van Perry Rhodan, hebben hun taak volbracht. Maar ze doen nu nog meer: ze bevrijden een hele planeet van vreemde heerschappij! De ziekte van de vergetelheid dient hun daarbij als werktuig...


De Springers zijn bang voor de 'grote vergetelheid' – banger dan voor de dood. Ze ontruimen daarom overhaast de planeet van Goszul en geven daarmee de Goszuls, die tot dan toe slavendiensten voor hen moesten verrichten, de vrijheid. Maar wat zal er gebeuren als de Springers onverhoopt terugkeren ... ?

Ook voor dat geval heeÍt Perry Rhodan een antwoord, zoals zal blijken in het volgende deel van de Perry Rhodan serie.Samenvatting: ze zijn bang van de grote vergetelheid – en schenken een koloniale wereld de vrijheid ...


Tijdspanne: 1983.

Locatie: Goszul.

Sterrenstelsels: 221-Tatlira.

Betrokken rassen: Goszuls.

Schepen:


De personen van de verzetsbewegingen worden ervan overtuigd om de ziekte van de vergetelheid onder te bevolking te verspreiden. Deze ziekte wordt door een kunstmatig virus veroorzaakt en zorgt voor een omkeerbaar geheugenverlies dat slechts kortstondig duurt. Op deze manier wil Perry de Springers zonder geweld van de planeet weg jagen en hen ook zo bang maken dat ze weg blijven. Om het effect nog te versterken laat hij de teleporteurs het virus naar enkele Springerschepen overbrengen. Na een tijdje beginnen de Springers ziek te worden en in volle paniek verlaten ze de planeet en besluiten ze de aarde voorlopig niet aan te vallen. Uiteindelijk landt Perry Rhodan om de revolutie te beëindigen en om het nieuwe slagschip van de Springers te veroveren.


Oorspronkelijke titel: Die Seuche des Vergessens

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

Uitgave Romanpers N.V. - Postbus 8060 - Amsterdam

Prijs ƒ1,25 B. FR. 20


Samenvatting ©: Rudi Smets

 

Werk in

uitvoering