Goszul’s planeet – december 1982/januari 1983 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0035 • 7015    In het land van de Goden


Hoofdpersonen: John Marshall, Tako Kakuta, Kitai Ishibashi en Tama Yokida - Vier leden van het mutantenkorps die op de planeet Goszul zijn gestrand. Gucky - Weer de blinde passagier, evenals aan het begin van zijn carrière. Vethussar - Een Goszul die de vijanden van de 'goden' steunt. Honbled - Een man die heel goed de rol van priester weet te spelen. Etztak - Een Springer patriarch met neiging tot woede aanvallen. Fafer - Kapitein van het zeilschip Storrata.


Perry Rhodan heeft tot dusver al het mogelijke gedaan om te verhinderen dat de springers van de Aarde een kolonie zouden maken. Levtan, een verstoten Springer, is op de Aarde geland en heeft tegen een grote som de plannen van de Springers verraden. Hiervan gebruik makend weet Perry Rhodan een groepje agenten in de 'grote raadsvergadering' van zijn tegenstanders te smokkelen. Het zijn beproefde strijders uit zijn mutantenkorps, die na een aanslag te hebben gepleegd op de raadsvergadering van de galactische kooplieden het land van de goden binnengaan ...Samenvatting: Het leven op de planeet van Goszul wordt gevaarlijk voor de 'Goden' – want Perry Rhodans mutanten zijn er aan het werk ...


Tijdspanne: november - december 1982.

Locatie: Goszul.

Sterrenstelsels: 221 Tatlira.

Betrokken rassen: Goszuls.

Schepen:


De vier mutanten zijn voorlopig op Tatlira II gestrand. Wegens gevaar voor peiling kunnen ze hun transportpakken niet gebruiken. Gucky wordt als versterking gestuurd door Perry Rhodan. Hij teleporteert aan boord van de FRER-LXXII, een klein verkenningsschip van de Springers, dat op weg is naar de planeet en brengt op die manier wapens en uitrusting naar de vier mutanten. Met z'n vijven verplaatsen ze zich voortdurend terwijl ze de activiteiten van de Springers verstoren. Verscheidene Goszuls helpen hen daarbij en uiteindelijk komen ze in contact met een verzetsbeweging die geleidt wordt door een telepaat. Ze ontdekken ook dat de Goszuls afstammen van Arkonidische kolonisten die zich met een beetje 'hulp' van de Springers niet verder hebben ontwikkeld.


Oorspronkelijke titel: Im Land der Götter

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets