Terra, Goszul’s planeet – december 1982 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0034 • 7013    Levtan, de verrader


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Perry Rhodans beste vriend en plaatsvervanger. Levtan - Die wegens bedrog uit de gemeenschap van de Springers werd gesloten. John Marshall - Een telepaat. Tako Kakuta - Specialist in de teleportatie. Kitai Ishibashi - Een man met buitengewone bekwaamheden op het gebied van de suggestie. Tama Yokida - Een telekineet. Etztak en Goszul - Twee patriarchen van de Springers.


Perry Rhodan heeft tot nu toe met succes de Springers belet van de Aarde een kolonie te maken. Terwijl zijn ruimtekruisers schijnaanvallen uitvoeren, haalde hij een nieuw wapen: de fictiefzenders. Zo behoed hij zijn mannen voor een atoombrand. En nog is het einde van de strijd niet in zicht. Zal Levtan, de op de Aarde gelande Springer, waardevolle inlichtingen verkopen voor de hoge prijs die hij heeft bedwongen? Of zal het een valstrik blijken te zijn?



Samenvatting: een Springer landt in Terrania en wordt de hoofdpersoon van een grote bluf ...


Tijdspanne: eind november 1982.

Locatie: 221 Tatlira - Goszul (2de planeet).

Sterrenstelsels: 221 Tatlira (1012 lichtjaren van de Aarde).

Betrokken rassen: Goszuls.

Schepen: CENTURIO (zware kruiser van de Derde Macht).


Perry Rhodan heeft alles op alles gezet om te voorkomen dat de Springers van de Aarde een kolonie maken. Wat nu te doen met één van hen die juist geland is ...

De paria Levtan duikt in het Zonnestelsel op om zaken te doen. Hij heeft informatie over een grote patriarchen vergadering die zal plaatsvinden. Perry begrijpt dadelijk dat tijdens deze vergadering over het lot van de Aarde zal beslist worden. Levtan wordt door Perry Rhodan gebruikt om de grote vergadering van meer dan 2000 Springers, voorgezeten door Goszul, te kunnen infiltreren. Hiervoor zet hij zijn mutanten aan het werk. Ishibashi suggereert de paria dat de Aarde meer dan 20 slagschepen van de STARDUST klasse heeft evenals 100den zware kruisers. Verder laat hij hem geloven dat zich op de planeet Venus een gigantische werf met verdedigingsforten bevindt. Levtan is overtuigd van de echtheid van deze informatie en wil de Patriarchen gaan waarschuwen voor de militaire sterkte van de Aarde. Tevens hoopt hij na het afleveren van deze informatie terug opgenomen te worden door de Springers. Vier mutanten van Perry Rhodans mutantenkorps worden vermomd als Springers en met de LEV XIV geraken ze tenslotte op de planeet Goszul. Hier moeten Kitai Ishibashi, John Marshall, Tama Yokida, en Tako Kakuta er voor zorgen dat de door de Springers genomen beslissing in het voordeel van de aarde uitvalt. Met zijn suggestieve krachten beïnvloedt Kitai Ishibashi een groot deel van de Patriarchen zodat ze er niets voor voelen om de Aarde aan te vallen. Etztak is echter wantrouwig en ontvoert Levtan om hem met een hypnosonde te kunnen verhoren. Om dit te verhinderen kunnen John Marshall en Tama Yokida nog net op tijd ingrijpen door het hart van Levtan telekinetisch stil te zetten. Als de vergadering echter toch nog in het nadeel van de Aarde dreigt te verlopen wordt ze verstoord door een bomaanslag waarbij vele patriarchen sneuvelen en zo de aanval op de Aarde voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. De vier mutanten trachten hierna te ontsnappen maar hun schip wordt neergeschoten zodat ze terug op de planeet Goszul moeten landen. Perry Rhodan kan niet direct ingrijpen om zijn vrienden te redden omdat hij zich anders prijs zou geven. Daarom trekt hij zich ook tijdelijk terug uit het 221 Tatlira stelsel.


Oorspronkelijke titel: Levtan, der Verräter

Auteur: Kurt Brand

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets