Snowman – 1982 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0033 • 7011    IJswereld in vlammen (gesigneerd)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht en commandant van de STARDUST. Reginald Bull - Vriend en plaatsvervanger van Perry Rhodan. Julian Tifflor, Humpry Hifield, Klaus Eberhardt, Mildred Orsons, Felicitas Kergonen en RB-013 - Schipbreukelingen op de ijswereld. Topthor - Hij ziet de Aarde als een Springer-kolonie. Etztak - Patriarch en legerhoofd van de Orlgans-stam. Orlgans - Hij vindt zijn graf op de wereld die hij zelf ter dood veroordeelde. Gucky - Hij voltrekt een vonnis.


De strijd duurt de Springers al veel te lang! Patriarch Etztak duldt niet langer dat de ijswereld Julian Tifflor en zijn metgezellen tot wijkplaats dient en wil hen zo snel mogelijk vernietigen. Door een atoombrand zal alles en iedereen in vlammen opgaan ...Samenvatting: de Springers kennen geen genade – ze hebben een hele wereld ter dood veroordeeld ...


Tijdspanne: augustus 1982.

Locatie: Sneeuwman.

Sterrenstelsels: Beta-Albireo.

Betrokken rassen: Halfslapers, Springers.

Schepen:


Alle tegenstanders van de Springers onherroepelijk laten omkomen in de vlammen! Zo luidt het bevel van patriarch Etztak ...

Etztak beveelt Orlgans om een Arkonbom op de ijswereld te plaatsen om haar te vernietigen. Ondertussen vindt Gucky intelligente, vijfslachtige, plantachtige levende wezens, de Halfslapers. Als deze ontdekken wat Orlgans heeft gedaan, vragen ze aan Gucky om een vonnis, dat ze hebben geveld, te voltrekken. Orlgans en de bemanning van de ORLA XI worden veroordeeld om in de atoombrand te sterven die ze zelf hebben gesticht. Hiervoor saboteert Gucky het schip zodat het noodgedwongen moet landen op de planeet. Vijftig halfslapers, of 10 paren, worden uitgekozen om met de Terranen mee te gaan als deze geëvacueerd worden.

Ondertussen heeft Perry Rhodan in de STARDUST met behulp van de nieuwe fictiefzenders de vloot van Topthor in het Zonnestelsel vernietigd. Slecht twee schepen laat hij ontkomen. Na deze actief besluit hij dat het tijd is om Tifflor en zijn kompanen op Sneeuwman te gaan afhalen. Etztak wil dit echter niet zomaar toelaten en valt de STARDUST en de twee zware kruisers met zijn ganse vloot aan. Door de vijandelijkheden kan Perry niet landen op Sneeuwman om zijn manschappen op te halen. Daarom besluit hij om met behulp van de fictiefzenders een jachtkruiser naar de schipbreukelingen te zenden. Ternauwernood kunnen ze met de vijftig halfslapers van de planeet ontsnappen. Etztak, die de waarschuwingen van Perry in de wind slaat en niet wil weten van een aftocht, verliest ondertussen het ene schip na het andere. Uiteindelijk slagen slecht twee schepen erin om te ontsnappen aan het bloedbad.


Oorspronkelijke titel: Eiswelt in Flammen

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets

Gesigneerd door Clark Darlton

met bijgesloten Clark Darlton kaartje