Zwerver, Barkon – 17 augustus 1982 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0032 • 7009    De reis in het oneindige


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Commandant van de STARDUST en de leider van de Derde Macht. Reginald Bull - De man bij wie een 'beroemde filmster' probeert in de gunst te komen. Topthor en Grogham - Twee kooplieden van de stam van de 'Zeer Gewichtigen'. 'Hij' of 'Het'- Een onstoffelijk wezen dat soms tastbaar kan zijn. Kadet Redkens - Hij krijgt een autogram. Laar, Regoon, Gorat en Nex - Die tot een miljoen jaren eenzaamheid op een wereld zonder sterren gedoemd waren.


Het verdedigingsfront in het Beta-Albireo-stelsel tegen de Springers zal niet lang meer standhouden. Perry Rhodan onderneemt een reis in het oneindige op zoek naar een effectief wapen. Na een schokkend beeld in het verleden en de toekomst kan hij de hand leggen op een zeer gevaarlijk wapen: een tweetal fictiefzenders. Het werd reeds eerder gebruikt, maar is er wel één doel dat dit middel heiligt?Samenvatting: ze zijn veroordeeld tot de eenzaamheid – op een wereld zonder sterren ...


Tijdspanne: (mei 1982) - Augustus 1982.

Locatie: Zwerver, Barkon.

Sterrenstelsels: Barkon: 250.000 lichtjaar van de Aarde (tussen de melkwegen), bezit 1 planeet.

Betrokken rassen: Barkoniden, Zeer Gewichtigen.

Schepen:


Lang kan het verdedigingsfront niet meer standhouden. Op zoek naar een effectief wapen in de strijd tegen de Springers waagt Perry Rhodan de reis in het oneindige. Een schokkende blik in het verleden en toekomst valt hem ten deel ...

De Zeer Gewichtigen, een andere Springer stam die opmerkzaam gemaakt werd op de Aarde door de communicaties tussen Orlgans en Etztak, volgen Perry Rhodan als hij een hypersprong naar Zwerver onderneemt om hem bij zijn vertrek van Zwerver te vernietigen. Perry komt aan op Zwerver en vraagt er aan 'Het' enkele fictiefzenders die hij als ultieme wapen tegen de Springers wil gebruiken om hen te verslaan. Terwijl de zenders in de STARDUST II gemonteerd worden, onderneemt Perry samen met 'Het' een verre tijdreis naar de planeet Barkon die  in de intergalactische leegte gelegen is op ongeveer 250.000 lichtjaar van de Melkweg. Dit zonnestelsel heeft zich gedurende de laatste 1 miljoen jaren langzaam van de Melkweg verwijderd nadat de bewoners de Melkweg hebben bezaaid met humanoïde rassen. Perry komt op de planeet aan op het ogenblik dat de Barkoniden hun planeet aan het omvormen zijn tot een reusachtig ruimteschip om op deze manier terug te kunnen keren naar de Melkweg. Deze geplande reis zou 200.000 jaar gaan duren. Perry blijft 10 weken op Barkon. Tijdens deze periode bekijkt hij hun visuele geschiedenis en leert hij vele geheimen over het ontstaan van de mensheid. De Barkoniden beschouwen zichzelf als de voorlopers van de humanoïde rassen. Bovendien zijn zij het die het interkosmo hebben ontwikkeld. Tijdens één van de rondleidingen veranderen Perry en 'Het' de loop van de geschiedenis door een kleine correctie aan de machines uit te voeren die anders tot gevolg zou hebben gehad dat de Zon van Barkon in een supernova zou veranderen bij het vertrek van het planeetruimteschip.

Na een verblijf van 10 weken op Barkon keert Perry terug naar Zwerver waar ondertussen slecht één seconde voorbij is gegaan. De fictiefzenders worden verder ingebouwd en Perry krijgt van 'Het' te horen dat deze enkel voor de verdediging mogen gebruikt worden. Door een tweede ingreep in de tijd komt de STARDUST II slechts korte tijd nadat hij op Zwerver geland is terug in de normale ruimte terecht. Hier wordt hij dadelijk aangevallen door de 8 schepen van de Zeer Gewichtig Topthor. Met behulp van de fictiefzenders worden snel 5 schepen vernietigd. De 3 overgebleven schepen laat Perry ongemoeid vertrekken. Topthor verwittigt Etztak en Orlgans dat Perry Rhodan een nieuw wapen heeft en dat er geen bescherming tegen mogelijk is. 'Het' waarschuwt Perry nog eens dat hij slecht weinig tijd heeft om de Springers te neutraliseren.


Oorspronkelijke titel: Ausflug in die Unendlichkeit

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets