Terra – 1982 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0031 • 7007    De keizer van New York


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Chef van de Derde Macht en commandant van de STARDUST. Reginald Bull - De veiligheidsminister van de Derde Macht.

Kolonel Freyt - Perry Rhodans plaatsvervanger op de Aarde. Ivan Ivanovich Goratschin - Hij ligt vaak met zichzelf in de strijd. Tako Kakuta - Het kruipen is voor hem als teleporteur een uiterst ongemakkelijke manier van voortbewegen. Homer G. Adams - Hij hecht er geen waarde aan om in 'keizerlijke' dienst te treden.


De Derde Macht weert zich geducht tegen de Springers in de strijd om het bezit van het galactische handelsmonopolie. Het groepje van Tifflor opereert vanaf de ijsplaneet; de ruimtekruisers TERRA en ZONNESTELSEL zijn door Perry Rhodan ingezet. Toch zullen de agenten van de Springers, met de keizer van New York aan het hoofd, de steunpunten van de Derde Macht bezetten, mits ...Samenvatting: hoogste alarmtoestand in Terrania – de robotten rebelleren!


Tijdspanne: augustus 1982.

Locatie: Aarde, Titan.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Springers.

Schepen:


Als ze terug aankomen in het zonnestelsel, moeten ze afzwenken naar de Aarde nadat Freyr hen heeft verwittigd dat de omgeprogrammeerde robots aan een opmars begonnen zijn. Maar door de verwittiging van Gucky zijn de mensen enigszins voorbereid. Hun eerste poging om de opstanden in de grootsteden neer te slaan en de robots te deactiveren lijkt succesvol maar blijkt dit later niet te zijn.

Uiteindelijk kan Rhodan de robots van de Nieuwe Macht onder controle krijgen door gebruik te maken van arkonidische transportpakken en het mutantenkorps. Vooral de ontsteker Goratschin is hierbij van groot nut. Door zijn troepen te combineren met de speciale eenheden van Merchant kan Rhodan zijn groep opsplitsen en kunnen een reeks roboteenheden veroverd worden die zich als onafhankelijke keizers hadden geïnstalleerd. Een gevangen robot leidt Rhodan en Bully naar hun controle lokatie op Titan, een maan van Saturnus. Hier worden ook de verdwenen donderkop en jachtkruisers terug gevonden. De controle centrale wordt uitgeschakeld en vernietigd waarna Perry Rhodan naar Venus vertrekt. Onderweg wordt hij nog aangevallen door een aantal schepen die echter moeiteloos vernietigd worden.


Oorspronkelijke titel: Der Kaiser von New York

Auteur: W.W. Shols

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets