Terra – 1982 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0028 • 7001    De kosmische lokvogel


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de derde Macht. Julian Tifflor - Hij wordt door Perry Rhodan als lokvogel gebruikt. Majoor Deringhouse - De man die de lokvogel naar de plaats van actie moet brengen. Sergeant Rous - Instructeur aan de ruimte-academie. Humpry Hifield, Klaus Eberhardt - Twee cadetten van de ruimte-academie van de Derde Macht. Mildred Orsons - Een studente in de kosmo-bacteriologie. Orlgans - Een galactisch koopman die de Aarde heeft ontdekt.


Kennelijk is de strijd tegen de Overhead niet onopgemerkt gebleven, want hoe anders kan het plotselinge optreden van kosmische spionnen worden verklaard? Perry Rhodan besluit tot het uiterste te gaan om achter hun bedoelingen te komen. Kadet Tifflor, door Perry Rhodan bestemd om als kosmische lokvogel te fungeren, wordt met een zeer geheime missie de ruimte in gezonden ...Samenvatting: Kadet Tifflor op geheime missie – zo geheim, dat hij er zelf niets van af weet ...


Tijdspanne: eind juni, begin juli 1982.

Locatie: interstellaire ruimte.

Sterrenstelsels: Terra, Zonnestelsel.

Betrokken rassen: Springers.

Schepen: zware Terraanse kruisers met een diameter van 200 meter.


Een zwerm van kosmische spionnen doorkruist de plannen van de Derde Macht. Om hun bedoelingen te kunnen doorgronden, zet Perry Rhodan de kosmische lokvogel in ...

De donderkop K1 en verscheidene ruimtejagers zijn spoorloos verdwenen. Bovendien zijn er vreemde agenten actief op Terra. Perry Rhodan werkt een gewaagd plan uit om de vijand te ontmaskeren. Julian Tifflor wordt opgeroepen om een geheim bericht over te brengen naar het GCC hoofdkwartier in New York om op die manier de vijand uit zijn nest te lokken. De vijand daagt op en valt Tifflor aan. Deze verdedigt zich succesvol waarbij de aanvallers onherkenbaar worden verminkt. In het GCC hoofdkwartier krijgt Tiff daarna zonder dat hij het weet een sterke telepathische zender, die op Zwerver werd gemaakt en een bereik heeft van 2 lichtjaren, ingepland. Na deze operatie wordt Tifflor naar de maan gestuurd om aan boord van de donderkop K-7 samen met enkele andere cadetten zijn eindexamen af te werken. Tiff krijgt echter nog een tweede geheime opdracht: hij moet een kokertje met geheime plannen afleveren bij de Gouverneur van de Derde Macht op Ferrol. Wat hij echter niet weet is dat Perry Rhodan hem en de K-7 weer als lokaas gebruikt om de geheimzinnige vijand te ontmaskeren. Ondertussen worden de STARDUST II en de twee zware kruisers Terra en Zonnestelsel startklaar gemaakt om de donderkop vanaf een afstand te volgen.

Als de donderkop de baan van Pluto gepasseerd is wordt het kleine schip aangevallen door een buitenaards schip. Na een kort gevecht, waarbij Deringhouse vreemd genoeg slechts minimale vuurkracht gebruikt, wordt de K-7 in een sterke tractiestraal gegrepen en ontvoerd door het vreemde schip. De STARDUST II komt enkele seconden te laat om de donderkop te helpen.

In een voor de mensen onbekend deel van de Melkweg wordt de Donderkop geënterd door de vreemde vijand. Tijdens deze actie houdt tifflor zich afzijdig en slaagt hij erin het kokertje met de geheime plannen te vernietigen. Na het beëindigen van de gevechten, waarbij de bemanning van de donderkop wordt overrompeld, wordt het gezicht van de geheimzinnige vijand onthuld. Het blijkt hier te gaan om Springers, galactische kooplieden met een handelsmonopolie die verwant zijn aan de Arkoniden en die steeds machtiger worden als het Grote Imperium verder in elkaar stort. Ze opereren in clans. Eén van deze clans zijn de Zeer Gewichtigen die de militaire macht vormen en die opgeroepen kunnen worden door de andere clans in geval van nood. De Springers zijn opmerkzaam gemaakt op de Aarde toen de Overhead een oproep voor hulp uitzond en Jean Pierre Mouselet, een chef assistent, door hen gered werd.

Een poging van Tiff om de Orla XI te vernietigen met een thermobom en om zo de donderkop vrij te krijgen mislukt echter en het enige wat ze nu nog kunnen doen is wachten op Perry Rhodan en de STARDUST.


Oorspronkelijke titel: Der kosmische Lockvogel

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets