Terra, Mars – 1981 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0027 • 6951    In de ban van de hypnose


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Perry Rhodans vriend en vertrouweling. Majoor Deringhouse - De man die zijn eigen ik kwijtraakt. Clifford Monterny - Alias de Overhead. Iwan Iwanowitsch Goratschin - Het laatste en gevaarlijkste wapen van de Overhead. Betty Toufry - De bekwaamste telepaat van de Derde Macht. Gucky - Een belangrijk lid van het mutantenkorps. Luitenant Bings, Sgt. Adolf - Twee astronauten met een vreemde hobby.


De Derde Macht - de schitterende combinatie van Arkonidische supertechniek en menselijke ondernemingsgeest - heeft tot dusver alle uit het heelal dreigende gevaren met succes weten af te wenden. Maar nu staat ze tegenover een bedreiging die, hoewel niet uit het heelal afkomstig, alle voorgaande gevaren in de schaduw stelt. De Overhead, een naar macht strevende geleerde, stelt alles in het werk om de Derde Macht te verslaan en hij beschikt over een wapen waartegenover Perry Rhodan en zijn mutanten machteloos staan - de hypnose!Samenvatting: hij wist niet wat hij deed ... Een mens als ultiem vernietigingswapen.


Tijdspanne: herfst 1981.

Locatie: Aarde, Mars.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Terranen.

Schepen: jachtkruisers.


De Overhead - een geleerde met hypnotische gaven, die alles vernietigd wat zijn wereldmacht in de weg staat - houdt de Derde Macht in zijn stalen greep waaruit geen ontsnapping mogelijk is!

Door telecomcontact wordt de bemanning van de korvet Goede Hoop VII onder leiding van Deringhouse tijdens een zoektocht naar diens geheime basis overgenomen door de Overhead. Na het aan boord nemen van de mutant Goratschin moeten zij Terrania gaan vernietigen. 

Bully en Rhodan gaan verder met hun onderhandelingen voor een wereldregering. Deze worden echter verstoord door de aanval van Deringhouse op Terrania. Ivan begint locaties te vernietigen zowel binnen als buiten de energiekoepel. Plots keert Deringhouse om en komt het mutantenkorps in actie. Gucky, Betty Toufry en André Noir beginnen met het bevrijden van Ivan, Deringhouse en de bemanning van de Goede Hoop VII terwijl Bully en de overige mutanten de Marsbasis aanvallen. Toufry kan de hypnoblok van Goratschin verwijderen. De Overhead heeft zijn basis op Mars echter reeds verlaten in een laatste poging om te ontsnappen. Hij zet een vals spoor uit naar Jupiter maar vlucht de asteroïdengordel in. Hier wordt hij echter door Tatjana Michalowna en Gucky  opgespoord. Nadat Gucky zijn ruimteschip stuurloos heeft gemaakt, komt hij uiteindelijk om het leven na een botsing met een asteroïde. Alle ontvoerden worden bevrijdt.


Oorspronkelijke titel: Im Banne des Hypno

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets