Terra – 1981 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0025 • 6947    De Overhead


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Kolonel Freyt - Perry Rhodans plaatsvervanger in Terrania. Reginald Bull - Minister van veiligheid en defensie van de Derde Macht. Clifford Monterny - Hij wordt door zijn eigen mensen de Overhead genoemd. Elmer Bradley - Een sympathieke jongeman. Homer G. Adams - Genie op financieel gebied; hij is echter niet onfeilbaar. Mr. Raleigh - Hij weet van niets. Tako Kakuta - Hij komt onder verkeerde invloed. Kapitein Farina - Redder in de hoogste nood.


De opwindende periode op Venus behoort weer tot het verleden en Perry Rhodan is naar Terrania, de centrale van de Derde Macht op Aarde, teruggekeerd. Daar wacht hem echter opnieuw een hoogst onaangename verrassing: De Derde Macht krijgt een sterke en gevaarlijke tegenstander, die eveneens over een korps uiterst bekwame mutanten beschikt.

Deze tegenstander heet de Overhead!Samenvatting: zijn macht is onbegrensd – er brengt ieders hersenen in zijn ban ...


Tijdspanne: juli 1981.

Locatie: Aarde.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Terranen.

Schepen:


Hoe zal onze held het klaren tegenover deze met enorm hypnotisch-suggestieve krachten begaafde mutant? Aan hem is nog nooit iemand ontkomen ...

Net voor de terugkeer van Perry van Venus vinden verscheidene onverklaarbare gebeurtenissen plaats in Terrania . Een nucleaire explosie vernietigt een fabriek en drie nieuwe jachtkruisers worden onder mysterieuze omstandigheden gestolen. Twee nieuwe zware kruiser zijn op het moment onder constructie.

Clifford Monterny, telepaat, hypnotiseur en suggestor wil uit eigen belang de Derde Macht vernietigen en bouwt hiervoor een eigen mutantenkorps op. Een flashback laat zien hoe Clifford Monterny vijf jaar eerder zijn eerste rekruut, Freddy McMurray, aanwierf. Terwijl Perry Rhodan hem probeert op te sporen, slaagt Elmer Bradley erin om via Homer 4 miljard dollar af te snoepen van de GCC, maar dit is niet genoeg om de Derde Macht zware schade toe te brengen. Op een gegeven moment dringt de teleporteur Freddy McMurray het gebied van de Derde Macht binnen maar wordt ontdekt en moet vluchten. Tako Kakuta kan hem volgen maar komt in een val terecht. Onwetend wordt hij gehypnotiseerd door de Overhead met de opdracht om Rhodan te vermoorden. Door het bovenmenselijk combinatievermogen van Perry mislukt deze aanslag echter. Verscheiden ander intriges vinden plaats, waaronder de kidnapping van Crest door een teleporteur. Tijdens de bestorming van het steunpunt van de Overhead in Osaka te Japan slaagt Perry er niet in om Monterny gevangen te nemen, maar hij slaagt er wel in diens plannen te dwarsbomen en om Crest te bevrijden. Uiteindelijk zendt Perry Rhodan Betty Toufry naar New York om Adams te beschermen. Thora begint tekenen van affectie te vertonen voor Perry. De nucleaire explosie is nog steeds niet opgelost en bezorgt Perry duidelijk hoofdbrekens.


Oorspronkelijke titel: Der Overhead

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets