Venus – juli 1981 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0024 • 6945    In de jungle van de oerwereld


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De leider van de Derde Macht is een gevangene van Venus. John Marshall en Son Okura - Perry Rhodans medegevangenen. Generaal Tomisenkow - Een divisiecommandant zonder divisie. Kolonel Raskujan - Hij beschikt over 123 luchtwaardige ruimteschepen en beschouwd daardoor zichzelf als de machtigste man op Venus. Thora - Zij vluchtte eerst voor Rhodan en wacht nu op haar bevrijding door hem. Reginald Bull - Perry Rhodans beste vriend en vertrouweling. Tako Kakuta - Hij was al eens door de hel gegaan en is bereid dit nog eens te doen. Alicharin - Een moedig man.


De oerwereld van Venus herbergt bijna met geen pen te beschrijven gevaren. Zelfs de tot zijn tanden gewapende bezoeker heeft geen enkele zekerheid of hij aan de gruwelijke planten- en dierenwereld zal kunnen ontsnappen. Het is dus al bij voorbaat duidelijk hoe hopeloos de situatie van drie mannen is, die zich midden in deze jungle bevinden, bijna zonder strijdmiddelen, waarbij ook nog komt dat ze voor de anderen als het ware vogelvrij zijn en er dus verbeten op hen wordt gejaagd. Perry Rhodan, John Marshall en Son Okura zijn na het falen van de ruimteverstoorder in deze onmenselijke situatie geraakt. Als het niet lukt op zeer korte termijn de reddende Venusvesting te bereiken, zullen ze onherroepelijk in de jungle van de oerwereld omkomen ...Samenvatting: ze gaan door een hel! –  en winnen een wereld ...


Tijdspanne: 1981.

Locatie: Venus.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Terranen, Venusiaanse robben.

Schepen:


In de oerwereld is het nog erger dan in de hel! Maar zij die erdoorheen komen winnen een wereld…

Raskujan heeft Tomisenkow en Thora gevangen.

Rhodan, Marshall en Okura bereiken uiteindelijk met behulp van de half-intelligente robben en een Russische overloper als eersten de Venusbasis en worden toegelaten. Raskujan komt om het leven. Tomisenkow en zijn Russische troepen geven toe dat ze op Venus willen blijven als kolonisten en beloven dat ze niet zullen interfereren met de basis van Rhodan.


Oorspronkelijke titel: Im Dschungel der Urwelt

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets