Venus – juni-juli 1981 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0023 • 6943    Geheim contact X


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De leider van de Derde Macht is een gevangene van Venus. John Marshall en Son Okura - Perry Rhodans medegevangenen. Reginald Bull - Deze kan met zijn chef geen verbinding meer krijgen. Thora - Haar ondoordachte vlucht van de Aarde eindigt in een fiasco. Tako Kakuta - Zijn bekwaamheden als teleporteur zijn Bulls laatste hoop. Generaal Tomisenkow - Een divisiecommandant zonder divisie. Kolonel Raskujan - De Venus atmosfeer maakt van hem een muiter.


Perry Rhodan was Thora gevolgd om te verhinderen dat zij vanuit de Venusvesting contact zou opnemen met Arkon, zonder dat hij eraan gedacht had dat de nieuwe ruimteverstoorders nog helemaal geen codeberichten naar het positronenbrein van de vesting konden afstralen. Robots lijden echter niet aan 'gedachteloosheid': zij handelen altijd logisch - en zo komt het dat de robotcommandant van de Venusvesting na Thora's en Rhodans onvoorziene landingen het geheim contact X uitschakelt en hiermee de planeet hermetisch afgrendelt ...Samenvatting: de natuur van de planeet is dodelijk – maar de mensen die er leven zijn nog gevaarlijker ...


Tijdspanne: 1981.

Locatie: Venus.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Terranen.

Schepen:


Bully, die zich met een ruimteschip in een baan rond Venus bevindt maar door een speciale commandoschakeling van de Venusvesting niet kan landen, besluit om Tako naar het oppervlak van de planeet te sturen om Rhodan te helpen. De teleporteur slaagt er echter niet in om de barrière rondom Venus te doorbreken en wordt onder pijnlijke en krankzinnige omstandigheden terug aan boord van de donderkop geslingerd, waardoor Bully's laatste hoop om iets voor Rhodan te kunnen doen, wordt opgeblazen. Het enige dat hij kan doen is wachten tot er iets verandert in de situatie op Venus.

Voor de troepen van generaal Tomisenkow ziet het er ook niet zo goed uit. Van de voormalige luchtlandingsdivisie is er niet veel meer over. Een deel van de manschappen heeft zich onder leiding van luitenant Wallerinski afgescheurd van de hoofdmacht. Deze 'pacifisten' willen, desnoods met geweld, de vrede afdwingen en de aanval op de Venusvesting stopzetten. Op deze manier ontstaan er op Venus meerdere kampen die elkaar voortdurend bestrijden.

Ondertussen is John Marshall nog steeds onderweg naar kust om contact te leggen met de telepathisch begaafde robben van de planeet en alsof de natuur van Venus nog niet gevaarlijk genoeg is, moet hij ook voortdurend oppassen voor patrouilles en hinderlagen van de elkaar bestrijdende Oostblok troepenmachten. Op een bepaald moment, als hij volledig in het nauw is gedreven, is hij verplicht om de hulp van Rhodan in te roepen. Met diens hulp kan hij ontsnappen uit de dodelijk hinderlaag van de mannen van Tomisenkow.

De situatie op Venus wordt nog onoverzichtelijker als blijkt dat de langverwachte bevoorradingsvloot van het Oostblok onder bevel van kolonel Raskujan, zich reeds 11 maanden op de planeet bevindt zonder contact op te nemen met generaal Tomisenkow. De kolonel heeft namelijk besloten dat de eenheid van Tomisenkow niets meer voorstelt en dat hij beter zelf het bevel in handen neemt en de Venusvesting verovert. Daar hij de beschikking heeft over een goed uitgerust leger met al het vereiste materiaal, wordt het al snel duidelijk dat hij ook een grote kans heeft om in zijn opzet te slagen. Tijdens een aanval op de restanten van generaal Tomisenkow's troepen slaagt hij erin om Thora, die hij beschouwt als de sleutel tot de vesting, gevangen te nemen.

Rhodan, Marshall en Okura rukken ondertussen ook verder op naar de vesting en een kleine meevaller lijkt hun reis iets te bespoedigen. Als ze onderweg plots moeten stoppen voor een vijandelijke patrouille blijkt dat deze beschikt over een lichte helikopter. Perry Rhodan besluit om de manschappen uit te schakelen en met de helikopter naar de vesting te vliegen. De vlucht is echter van korte duur als twee andere helikopters de machine onderscheppen en neerschieten. Rhodan, Marshall en Okura komen er zonder kleerscheuren vanaf doordat ze erin slagen de achtervolgende helikopters onschadelijk te maken, maar ze zijn nu wel weer gedwongen om te voet verder te gaan.


Oorspronkelijke titel: Geheimschaltung X

Auteur: W.W. Shols

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets