Zwerver, Ferrol – januari 1976 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0019 • 6935    De Onsterfelijke


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Commandant van de STARDUST en leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Perry Rhodans beste vriend. Thora en Crest - Twee Arkoniden die door Perry Rhodan worden bijgestaan bij de verwezenlijking van hun wensen. Thort - Zijn volk lijkt tot de ondergang gedoemd. Gucky - Er steekt meer in hem dan zijn uiterlijk doet vermoeden. Manuel Garand - Chef-ingenieur van de STARDUST. Kapitein McClears en luitenant Everson - Zij zijn verheugd Perry Rhodan terug te zien. "Hij" of "Het"- Een wezen dat al sinds lange tijd niet meer stoffelijk is.


Als Perry Rhodan, leider van de Derde Macht, met zijn machtige STARDUST doordringt tot buiten de hyperruimte, treft hij daar een geweldige chaos aan. Wega, een tot nu toe vaste zon, ontwikkelt zich met angstwekkende snelheid tot een nova! Perry Rhodan heeft maar één mogelijkheid om de bedreigde Ferroners te redden: hij moet ook de laatste proeven doorstaan, die de onsterfelijke hem heeft opgelegd ...Samenvatting: een heel zonnestelsel met de ondergang bedreigd – alleen Perry Rhodan kan de redding brengen ...


Tijdspanne: 1976/1980.

Locatie: Wega, Zwerver.

Sterrenstelsels: Zwerver - Dwaalt onzichtbaar op een vaste omloopbaan door de ruimte.

Betrokken rassen:

Schepen:


Een heel zonnestelsel wordt met de ondergang bedreigd - en alleen een snelle, vastberaden actie van Perry Rhodan en zijn metgezellen kan uitkomst brengen!

Als de STARDUST II terugkeert naar Wega, merken ze dat de onbekende een andere reeks gebeurtenissen in beweging heeft gezet door de zon van het stelsel onnatuurlijk snel in een nova te laten veranderen. Perry moet kiezen tussen het verder zetten van zijn zoektocht en het evacueren van de Ferroners. Hij besluit om de zoektocht verder te zetten omdat hij ervan overtuigd is dat als ze de onbekende vinden Wega weer normaal zal worden. Ze moeten een pad volgen dat de buitenste lagen van de zon kruist om op de juiste sprongcoördinaten te komen voor hun reis naar Zwerver (de nieuwe naam van de onzichtbare planeet). Als ze na hun hypersprong terug in de ruime verschijnen kunnen ze nergens een planeet vinden ondanks het feit dat de coördinaten juist zijn. "Het" laat hen opnieuw verschillende testen ondergaan, zowel in de buurt van als op Zwerver, waarbij de STARDUST II en haar bemanning zo veel mogelijk onder stress geplaatst worden. Uiteindelijk bereiken ze hun doel en ontmoeten ze de onsterfelijke. Crest en Thora worden afgewezen door "Het", en Perry Rhodan ondergaat een celconservatie. Op het moment wordt Bully door Rhodan aangewezen als de enige andere persoon voor een celconservatie. Rhodan wordt gewaarschuwd dat hij iedere 62 jaar terug moet keren en op eigen houtje in staat moet zijn om Zwerver terug te vinden om een nieuwe celdouche te krijgen. Uiteindelijk keren ze terug naar Wega waar de zon zich terug genormaliseerd heeft. De zoektocht is ten einde.


Oorspronkelijke titel: Der Unsterbliche

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets