Tuglan – herfst 1975/76 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0018 • 6933    De rebellen van Tuglan


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Ook op Tuglan geeft de leider van de Derde Macht zich uit voor een Arkonide. Reginald Bull - Vriend en rechterhand van Perry Rhodan. Alban en Daros - Twee broers en bewoners van Tuglan. Rathon - De vertegenwoordiger van het Arkonidische Imperium op Tuglan. Gucky - Een blinde passagier die algauw de bemanning van de STARDUST voor zich inneemt. Hij is telekinetisch en telepatisch begaafd en beschikt bovendien nog eens de gave om te teleporteren. John Marshall - Hij beschikt over telepathische gaven. Karolan - Hij wordt de 'Heer der rechtvaardigen' genoemd. Phillip Callen - Ruimtevaarder 1ste klas, geeft de muisbever Gucky zijn naam.


Gucky, de blinde passagier, afkomstig van Tramp, de planeet van de stervende zon, is er de oorzaak van, dat de STARDUST zijn terugreis naar het Wega-stelsel nog niet kan ondernemen. Voordat Perry Rhodan en zijn metgezellen hun speurtocht naar het geheim van het eeuwige leven kunnen voortzetten, staat hun een sinistere ontmoeting te wachten, een ontmoeting met de rebellen van Tuglan ...Samenvatting: hij ziet er heel onschuldig uit – maar hij maakt de machtige STARDUST II tot zijn speelbal ...


Tijdspanne: 1976.

Locatie: Laton - Tuglan (11de planeet).

Sterrenstelsels: Laton met zijn 38 planeten op 33560 lichtjaar van Tramp en ongeveer 36.000 lj. van Wega.

Betrokken rassen: Tuglanten - Humanoïde, afstammelingen van de Arkoniden (horen bij het Arkonidisch Imperium).

Schepen:


Een onschuldig uitziende verstekeling in Perry Rhodans ruimteschip STARDUST stuurt alle plannen in de war en dwingt Rhodan ongewild tot een ontmoeting met de rebellen van Tuglan!

Door de speelsheid van de stiekem aan boord gekomen muisbever Gucky voert de STARDUST een verkeerde hypersprong uit tot in het Laton-stelsel, een losse kolonie van de Arkoniden. Op Tuglan, de 11de planeet van het stelsel, proberen rebellen, die eigenlijke onder bevel staan van de gouverneur, zich af te scheuren van het Arkonidische Imperium. Gucky ondergaat een hypnoscholing waarna hij kan spreken. Tevens wordt hij als telekineet, telepaat en teleporteur erkent en opgenomen in het mutantenkorps. De muisbever Gucky steelt de show als hij het leven van Rhodan, Crest en Marshall redt en de rebellie onderdrukt door gebruik te maken van zijn uitgebreide parapsychologische vaardigheden. Hierbij komt gouverneur Alban, die zijn broer Daros de schuld van de rebellie wil geven, om het leven waarna Daros zijn opvolger wordt.

De identiteit van de Terranen blijft geheim en uiteindelijk verlaat het schip Tuglan  om op weg te gaan naar Wega waar de zoektocht naar de onsterfelijke verdergaat.


Oorspronkelijke titel: Die Rebellen von Tuglan

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets