Tramp – herfst 1975 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0017 • 6931    De planeet van de stervende zon


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Commandant van de STARDUST en leider van de Derde Macht. Thora en Crest - Zij vinden dat de risico's bij de speurtocht naar het geheim van het eeuwige leven te groot worden. Tama Yokida - Hij goochelt met een Arkonbom, het wapen met de grootste vernietigende kracht van het universum. Fellmer Lloyd - Door een nalatigheid van hem wordt de hele expeditie in gevaar gebracht. Tanaka Seiko - Zijn super gevoelige hersenen ondergaan de haat, gericht tegen de indringers op Tramp, als lichamelijke pijn. Luitenant Tanner - Hij voert het bevel op de "speelheuvel".


Ondanks de geslaagde ontsnapping van de planeet Gol heerst aan boord van de reusachtige STARDUST een gedrukte stemming; het gedeelte van het heelal waarin ze zich bevinden, is hun volslagen onbekend. Zullen ze aanwijzingen voor de terugtocht, waarover de onbekende in zijn boodschap sprak, zich op de planeet van de stervende zon bevinden?Samenvatting: ze landen op de planeet van de stervende zon en vinden – haat ...


Tijdspanne: 1975/1976.

Locatie: Tramp.

Sterrenstelsels: Tramp - 2401 lichtjaar van Wega, de ster heeft 1 planeet.

Betrokken rassen: Muisbevers - Dierlijk, telekinetisch begaafd. Semi-robots - cybernetisch.

Schepen:


Een noodzakelijke landing op de planeet van de stervende zon brengt Perry Rhodan en de bemanning van zijn ruimteschip STARDUST in contact met vreemde, haatdragende wezens en onvoorstelbare gevaren!

De fiktiefzender op Gol heeft de STARDUST II en haar bemanning naar een onbekend deel van het heelal getransporteerd waar de normale natuurwetten blijkbaar niet gelden. Na een lange tijd van wachten, die hun geduld op de proef stelt, normaliseert de ruimte zich. De onbekende gaat verder met het testen van Rhodan door hem naar een "wereld van hogere orde" te brengen. Hierbij vinden ze een rode zon die aan het einde van haar levensduur is aanbeland. De zon heeft één planeet.

Op de stervende wereld, die ze Tramp noemen, ontmoeten ze twee ongewone rassen. Eén van hen is het ras van de muisbevers. Hun telekinetische mogelijkheden manifesteren zich enkel gedurende de dag. Hun speelse natuur veroorzaakt het ene incident na het andere als ze verscheidene complexe machine met hun geest beïnvloeden.

Het tweede ras is hetgeen er overblijft van een zeer oud volk. Het zijn zeer oude (45.000 jaar oud) semi-robotten met een geïncorporeerd organisch leven, dat vervuld is van haat.

Zonder de talenten van de Mutanten aan boord van de STARDUST ten volle te benutten, slaagt Rhodan erin om de volgende aanwijzing te vinden. Hij heeft enkel gebruik gemaakt van de gaven van Fellmer Lloyd en van zijn gewone vindingrijkheid. In een nest van de muisbevers vinden ze een complete miniatuur replica van de Melkweg met de vermoedelijke lokatie van de planeet van het eeuwige leven. Ze keren terug naar wega en hopen dat ze later nog eens terug kunnen keren om de oude civilisatie te bestuderen.


Oorspronkelijke titel: Planet der sterbenden Sonne

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets