Gol – oktober 1975 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0016 • 6929    De geesten van Gol


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Commandant van het ruimteschip STARDUST II en leider van de Derde Macht. Reginald Bull - "Bully", Rhodans beste vriend. Thora en Crest - De twee enige overlevenden van een ruimte-expeditie van het Arkonidische Imperium. Tanaka Seiko - Zijn door radio-actieve straling buitengewoon ontwikkelde hersenen reageren op elektromagnetische processen. Kapitein Chaney - De commandant van een donderkop. Majoor Deringhouse - Begeleidt Rhodan bij de 'uitstapjes' op de planeet Gol. Wuriu Sengu - Hij is de 'spion' onder Rhodans Mutanten.


Perry Rhodan beseft met griezelige zekerheid dat de nieuwe beproeving die hem wordt opgelegd, waarschijnlijk het onmogelijke van hem zal vergen bij zijn speurtocht naar het geheim van het eeuwige leven. Toch besluit hij door te gaan, ook al vinden de beide Arkoniden, Crest en Thora, dat het risico te groot wordt. Alleen Rhodans vastberadenheid kan de expeditie nog redden, als ze op de geesten van Gol stuit ...Samenvatting: "de groten van Gol worden oppermachtig, terwijl je aarzelt, Perry Rhodan!"


Tijdspanne: 1975.

Locatie: Gol.

Sterrenstelsels: Wega.

Betrokken rassen:

Schepen:


Een dringende boodschap van de onbekende die het geheim van de onsterfelijkheid beschermt, maant Perry Rhodan tot spoed - en drijft hem tot aan de rand van de ondergang ...

Een sterke ruimteverstoring vindt uiteindelijk plaats en leidt hen naar de 14de planeet van het Wega stelsel, een enorme methaan-ammoniak reus die ze Gol dopen. Na de ombouw van een structuurtaster ontdekken ze dat de verstoringen gemoduleerd zijn en een boodschap bevatten, die snel kan ontcijferd worden. Tijdens de zoektocht naar de volgende aanwijzing zijn de semi-intelligente geestachtige wezens uit de vierde dimensie die iedere vorm van energie opzuigen als voedsel een constante dreiging. In een wedloop tegen de tijd vinden ze uiteindelijk een toren die de bron is van de structuurverstoringen. In de toren bevindt zich een grote fictiefzender. Anne Sloane kan deze telekinetisch activeren waardoor drie groepen, die over de planeet verspreid zijn, met inbegrip van de STARDUST, naar een onherkenbaar deel van het heelal getransporteerd worden waar hen een nieuw raadsel wacht.


Oorspronkelijke titel: Die Geister von Gol

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets