Ferrol – september 1975 na Chr., 8010 v. Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0015 • 6927    Het spoor door tijd en ruimte


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Beste vriend van Perry Rhodan. Thora en Crest - De twee enige overlevenden van een Arkonidische ruimte-expeditie. Kerlon - Een Arkonide die op zoek is naar het geheim van de onsterfelijkheid. Ras Tsjoebai, John Marshall, Anne Sloane en Ralf Marten - Vier leden van Perry Rhodans mutantenkorps, die zich op weg naar het verleden begeven. Lesur - Zijn burcht bevindt zich op dezelfde plaats waar tienduizend jaar later het Rode Paleis van de Thort verrijst. Robby - Een schepping van de Arkonidische supertechniek.


Perry Rhodan, de leider van de Derde Macht, is vastbesloten het mysterie van de planeet van het eeuwige leven te ontsluieren. Maar de onbekende wezens die het geheim van de onsterfelijkheid beschermen, zijn niet van plan zich voetstoots gewonnen te geven. Zij eisen het uiterste van Perry Rhodan en de bemanning van diens ruimteschip STARDUST, die bij het volgen van het mysterieuze spoor al te ver gevorderd zijn om nog te kunnen terugkeren ...Samenvatting: wie de onsterfelijkheid zoekt, moet het verleden binnendringen ...


Tijdspanne: 1975 / 8010 v.Chr.

Locatie: Aarde, Venus, Ferrol.

Sterrenstelsels: Wega.

Betrokken rassen: Arkoniden, Ferronen.

Schepen:


De STARDUST II keert terug naar de Aarde en Venus om gebruik te maken van het positronisch brein van de Venusbasis om het galactische raadsel te ontcijferen. De zoektocht naar het eeuwige leven gaat verder als een team van Perry Rhodan zijn volgelingen 10.000 jaar terug in de Ferroonse geschiedenis reizen om er Kerlon te ontmoeten. Kerlon was de Arkonide die tijdens zijn zoektocht Ferrol voor het eerst ontdekte en er de materiezenders vond. Crest kan hem er van overtuigen dat hij de planeet reeds heeft verkend en dat het echte pad naar het eeuwige leven naar de Aarde leidt. De sleutel die Kerlon heeft is een tube die hij niet kan openen. Ras Tsjoebai slaagt erin om deze tube te bemachtigen op het ogenblik dat Kerlon ze laat vallen. Kerlon trekt uiteindelijk verder naar Venus waar hij de Arkoniden basis opricht, en het spoor bijster geraakt. De aanwijzing vertelt Perry Rhodan om een geweldige ruimte verstoring af te wachten die spoedig plaats zal vinden, en dat ze bij alle volgende testen geen hulp meer mogen verwachten en dat ze fataal kunnen aflopen. Crest en thora beginnen twijfels te krijgen en willen de zoektocht afbreken.


Oorspronkelijke titel: Die Spur durch Zeit und Raum

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets