Ferrol – augustus 1975 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0014 • 6925    Het Galactische raadsel


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Beste vriend van Perry Rhodan. Thora en Crest - Twee vertegenwoordigers van het sterrenrijk van de Arkoniden. Lossoshér - Een wetenschapsman van Ferron. Groll - Een ruimtepiloot van de Derde Macht. Anne Sloane, Betty Toufry, John Marshall - Drie leden van Perry Rhodans mutantenkorps.


De avonturen die Perry Rhodan en zijn bemanning tot nu toe hebben beleefd bij hun speurtocht naar de planeet van het eeuwige leven, zijn kinderspel vergeleken bij dat wat hun nog te wachten staat. De onbekenden die het geheim van de onsterfelijkheid bezitten en bewaren, gebruiken allerlei psychologische trucs om iedere niet vastbesloten "jager" te ontmoedigen. Perry Rhodan, die de bestemming van de mensheid inziet, geeft het echter niet zo gemakkelijk op. Hij blijft consequent op zijn doel afgaan - en sluit daarbij op het galactische raadsel.Samenvatting: Perry Rhodan zoekt de planeet van het eeuwige leven - en vindt een spoor dat in de eeuwigheid voert ...


Tijdspanne: 1975.

Locatie: Wega - 10de, 12de en 13de planeet.

Sterrenstelsels:

Betrokken rassen:

Schepen:


De zoektocht om het mysterie van de tijdkluis op te lossen gaat verder. Lossoshér krijgt de toestemming om de bestaande planeten af te zoeken naar de verdwenen 10de planeet. Samen met sergeant Groll ontdekt hij een vals spoor op een maan van de 13de planeet waar ze ook een gestrande Topsider vinden die ze later uit zelfverdediging moeten doden. Het positronisch brein van de STARDUST slaagt erin om de oplossing te vinden om de tijdkluis te openen. Met technische middelen wordt het energiescherm van de kluis langdurig geopend. Alle, in de tijd verborgen, voorwerpen komen nu tevoorschijn. In deze kluis vinden Perry Rhodan en zijn team onder andere een defecte materiezender. Het positronisch brein helpt hen weer uit de nood door een robot te programmeren zodat deze het defect kan herstellen. Samen met enkele mutanten komen Perry, Crest en Bull dan via deze zender terecht in een grote hal die vol technische installaties staat die allerlei testen vormen voor de kleine groep. Betty Toufry is een sleutelfiguur bij het oplossen van deze testen en zodanig verwerven ze een volgende aanwijzing. Met een fictiefzender die telekinetisch bedient wordt komen ze daarna terug in de kelders van het Rode paleis terecht Het positronisch brein werkt er verscheidene weken aan maar slaagt er niet in de boodschap te ontcijferen.


Oorspronkelijke titel: Das galaktische Rätsel

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets