Ferrol – juli 1975 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0012 • 6921    Het geheim van de tijdkluis


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Beste vriend van Perry Rhodan. Wuriu Sengu - Lid van het mutantenkorps, hij kijkt door de dikste muren heen. André Noir - Lid van het mutantenkorps, specialist in illusies. Ras Tschubai, Tako Kakuta - Een Afrikaan en een Japanner, leden van het mutantenkorps. Lossoshér - Een Ferroon die meer over het geheim van de tijdkluis weet. Chrekt-Orn, Trker-Hon - Bevelhebbers van de invasiestrijdkrachten van Topsid.


Het is Perry Rhodan gelukt! Zijn mutanten hebben met hun bijzondere talenten de indringers van Topsid in de grootste verwarring gebracht en het Arkonidische slagschip buitgemaakt, dat tot dusver de ruggengraat van de vijandelijke ruimtevloot vormde.

Na de verovering van dat schip heeft Perry Rhodan van de Topsiders niets meer te vrezen en hij is in staat om naar de Aarde terug te keren. Dat doet hij dan ook, maar hij belooft de Ferroners, de op mensen gelijkende bewoners van het Wega-stelsel, dat hij terug zal komen om de Topsiders definitief te verdrijven.Samenvatting: de tijdkluis bewaart één van de grootste geheimen van het universum ...


Tijdspanne: juli 1975.

Locatie: Wega - Ferrol.

Sterrenstelsels: Wega

Betrokken rassen: Ferroners, Topsiders.

Schepen:Arkonidisch slagschip van de Imperium-klasse met een diameter van 800 meter en een minimale bemanning van 300 koppen. Het slagschip heeft 12 tender aan boord met een diameter van 60 meter. Het slagschip heeft de naam STARDUST II gekregen. 4 tenders blijven op de Aarde en krijgen de naam Goede Hoop 1 tot en met 4. De 8 tenders aan boord van de STARDUST II worden gewoon S-1 tot en met S-8 genoemd.


Na de verovering van een gigantisch ruimte-slagschip doet Perry Rhodan een poging om een van de grootste geheimen van het heelal te ontsluieren. Maar grote gevaren wachten hem ...

Perry kom aan op de aarde met nieuw verworven gevechtsruimteschip. Het krijgt de naam STARDUST II en neemt de ondertussen getrainde bemanning op waarna hij terugkeert naar het Wega-stelsel. De mutanten maken de Topsiders gek met hun acties, zonder direct het gevechtsschip te gebruiken. De Topsiders trekken terug, maar richten een basis in op de 40ste planeet. PR kom ter oren dat de Thort een geheim heeft. Het betreft een 5 dimensionale tijdkluis in de kelders van het Rode Paleis die de Ferroners nooit hebben kunnen openen en die aangelegd zou zijn door wezens die langer leven dan de zon. Klaarblijkelijk zijn deze wezens van de tiende planeet afkomstig en zijn ze 10.000 jaren geleden met hun schip neergestort. Zij bouwden de materiezenders om terug te kunnen keren naar hun wereld waarna ze de zender achterlieten als een geschenk voor de Ferroners.

Door een combinatie van hun vaardigheden slagen de mutanten erin om het geheim van de kluis te ontsluieren en vinden een gouden doos met daarin een aantal aanwijzing voor het eeuwige leven. Er wordt eveneens een handelsbasis op Ferrol ingesteld en de onderhandelingen kunnen beginnen voor de eerste buitenaardse handelspartner.


Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis der Zeitgruft

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets