Ferrol, Wega – juni 1975 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen

Werk in

uitvoering


0011 • 6919    Mutanten in actie


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Rhodans beste vriend. Betty Toufry, Tako Kakuta, Ralf Marten, Wuriu Sengu - Leden van het mutantenkorps van de Derde macht. Met hun bijzondere talenten zijn ze evenveel waard als een heel leger. Kekéler - Een patriot van Ferron. Chrekt-Orn - Bevelhebber van de invasievloot van de Topsiders. Trker-Hon - Een Topsider-officier.


Het zevenentwintig lichtjaren van de Aarde verwijderde planetenstelsel van Wega is het toneel van een verschrikkelijke interstellaire oorlog geworden.

Perry Rhodan die naar dit planetenstelsel is gevlogen, nadat de structuurtasters van het station op Pluto de door de verplaatsing van een groot aantal ruimteschepen veroorzaakte verstoring van de hyperruimte hadden waargenomen, raakt in de gevechten betrokken.

Zijn GOEDE HOOP, de tender van het vernielde ruimtevaartuig van de Arkoniden, is in alle opzichten superieur aan de schepen van de indringers, de hagedisachtige intelligente wezens van Topsid - totdat het door de Topsiders buitgemaakte Arkonidische slagschip verschijnt en de betrekkelijk kleine GOEDE HOOP zwaar beschadigt.

Er rest Perry Rhodan slechts één mogelijkheid om uit zijn wanhopige situatie te raken en weer op de Aarde te komen. Maar daarvoor moet hij de mutanten aan het werk zetten ...Samenvatting: de GOEDE HOOP is alleen nog maar een wrak. Hoe kunnen ze ooit naar de Aarde terugkeren?


Tijdspanne: 1975.

Locatie: Wega - Ferrol.

Sterrenstelsels: Wega.

Betrokken rassen: Ferroners, Topsiders.

Schepen:


Na een verschrikkelijke interstellaire oorlog in de Wega-sector is de GOEDE HOOP van Perry Rhodan niets meer dan een wrak. Zal hij ooit naar de Aarde kunnen terugkeren? Perry Rhodan zet nu alles op alles ...

Rhodan en zijn mutanten zitten vast op Rufus nadat de Goede Hoop neergeschoten is, maar met de twee meegebrachte ruimtejagers brengen ze toch nog zware verliezen toe aan de vijand. De ruimtejager van Deringhouse wordt tijdens één van de verkenningsmissies boven Ferrol neergeschoten en vernietigd. Op Ferrol bestaat er echter een verzetsorganisatie waarmee Deringhouse, die zich heeft kunnen redden, in contact komt.

Ondertussen dringt Perry en enkele van de mutanten met een materiezender het Rode Paleis binnen waar de Topsiders hun hoofdkwartier hebben ingericht. Met behulp van een psychostraler wordt de Topsider admiraal gedwongen het bevel te geven het slagschip te ontruimen. Met een materiezender wordt de bemanning van de Goede Hoop aan boord van het slagschip gebracht waarna Perry Rhodan met een korte hypersprong van Ferrol naar Rufus vliegt om er te helpen bij de verdediging. Tijdens deze gevechten wordt een groot deel van de Topsidervloot vernietigd. Van de Thort krijgen ze de constructietekeningen van de vreemde zenders waarna ze terugkeren naar de Aarde om de bemanning van het nieuwe schip aan te vullen.

Op Iridul, de 28ste planeet, wordt een steunpunt opgericht.


Oorspronkelijke titel: Mutanten im Einsatz

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets