Wega, Rofus – mei 1975 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0010 • 6917    Ruimteoorlog in de Wega-sector


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Vriend en rechterhand van Perry Rhodan. Crest en Thora - De twee Arkoniden die al jarenlang vol ongeduld op de mogelijkheid wachten om naar Arkon terug te keren. Betty Toufry, Tako Kakuta en John Marshall - Drie leden van Perry Rhodans mutantenkorps. Chaktor - Een ruimtevaartpiloot afkomstig van de achtste planeet van het Wega-zonnestelsel. Thort - Heerser over de Ferroners.


Sinds de invasie van de E.V.'s, die Perry Rhodan met behulp van de Arkonidische techniek en de talenten- van zijn mutanten met succes heeft afgeslagen, is enige tijd verstreken. De Derde Macht vormt nu ondanks zijn geringe afmetingen de sterkste macht ter wereld.

Het meest indrukwekkende monument van deze macht is Galacto-City, een hypermoderne stad met een reusachtige ruimtehaven en grote, vrijwel geheel door robots bediende industrieën. Dan gebeurt er plotseling iets waardoor GALACTO-CITY in een alarmtoestand komt te verkeren en Perry Rhodan vertrekt met de GOEDE HOOP, de tender van het vernielde Arkoniden-ruimtevaartuig, naar het zonnestelsel Wega...

Na de ruimteslag met de Topsider-slagschepen is de getroffen GOEDE HOOP nog slechts een wrak, niet in staat om naar ons zonnestelsel terug te keren. Perry Rhodan weet dat. Maar hij weet ook dat de Topsiders een ruimtevaartuig bezitten dat voor zijn doel ideaal zou zijn. Rhodan beraamt een ongelooflijk gedurfd plan en slaat met zijn mutanten op verrassende wijze toe ...Samenvatting: de structuurtasters melden het opduiken van een grote vloot – dit is het begin een een interstellaire oorlog.


Tijdspanne: 1975.

Locatie: Wega - Rofus.

Sterrenstelsels: Wega, op 27 lichtjaren van de aarde, met zijn 42 planeten.

Betrokken rassen: Ferroners, Topsiders.

Schepen:Eivormige schepen van de Ferroners en slanke cilindervormige schepen van de Topsiders.


De Derde Macht is de sterkste staat ter wereld, maar als vanuit de ruimte opnieuw gevaar dreigt, vertrekt Perry Rhodan naar het zonnestelsel Wega, waar een verschrikkelijke interstellaire oorlog woedt ...

Generaal Pounder bezoek na drie jaren Galacto-city, de hoofdstad van de Derde Macht. Op dat moment slaat een op Pluto gestationeerde structuurtaster alarm. Verscheidene honderden hyperruimte overgangen worden op 27 lichtjaar afstand gemeten in het Wega systeem. Perry Rhodan beslist om een kijkje te gaan nemen. De Goede Hoop maakt zijn eerste hyperruimte overgang en komt midden in een ruimtegevecht terecht tussen de aanvallende Topsiders en Ferroners van het Wega systeem. De Goede Hoop helpt de Ferroners tegen beter weten in. Als een door de Topsiders bestuurt Arkoniden slagschip met een diameter van 800 meter verschijnt wordt de Goede Hoop zwaar beschadigd. Met de hulp van de mutanten kunnen enkele Topsiders gevangen genomen worden om verhoort te worden. De Thort van Ferron biedt Perry Rhodan zijn hulp aan en met behulp van de ongebruikelijke materietransmitters vat Perry het plan op om het slagschip op de Topsiders te veroveren.


Oorspronkelijke titel: Raumschlacht im Wega-Sektor

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets