Venus, Terra – juli 1972 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0009 • 6915    De Aarde seint om hulp


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Vriend en rechterhand van Perry Rhodan. Crest en Thora - Twee onderdanen van het Grote Imperium van de Arkoniden. Zij werden in het zonnestelsel verslagen. Freyt, Nyssen en Deringhouse - Drie voormalige ruimtevaarders van de Amerikaanse ruimtevloot. Homer G. Adams - Minister van financiën van de Derde Macht. Clive Cannon - Leider van een syndicaat van gangsters. John Marshall - Een telepaat die tot het mutantenkorps behoort.


De Derde Macht heeft de E.V.'s tot de aftocht gedwongen en daarmee een aanval uit de diepten van het heelal afgeslagen, waaraan de rest van de mensheid volkomen weerloos was overgeleverd.

Perry Rhodan en zijn mannen zijn trots op hun prestaties - maar ze zijn ook bezorgd, want ze weten dat nu voor de Derde Macht, en later ook voor de hele mensheid, het galactische tijdperk begint ...Samenvatting: alarm op de Venus-basis! De IV's overvallen de aarde – ze starten een schrikbewind.


Tijdspanne: mei-juni 1972.

Locatie: Aarde en Venus.

Sterrenstelsels:Sol.

Betrokken rassen: I.V.'s.

Schepen:


Het mysterie van de raadselachtige planeet Venus is ontsluierd. Maar veel tijd wordt Perry Rhodan niet gegund, want op de Venusbasis ontvangt men een dringend noodsein van de Aarde. Er dreigt een invasie van gruwelijke wezens ... !

Freyt, Nyssen en Deringhouse, drie voormalige ruimtevaarders van de Amerikaanse ruimtevloot, worden na een hypnoscholing ruimtepiloten van de Derde Macht. Op Venus worden zes lichtsnelle ruimtejagers gevonden. Een noodoproep van de Aarde dwingt hen ertoe het onderzoek van de oude arkoniden basis stop te zetten. De IV's zijn met twee ruimteschepen op de maan geland en vallen New York aan. Ze brengen de belangrijke persoonlijkheden onder hun invloed. Homer G. Adams kan door zijn mutantengaven aan een overname ontsnappen en vlucht naar Canada waar hij in een verborgen basis een aantal IV lichamen vindt. Ondertussen wordt New York door de IV's onder een energiescherm gelegd. Met behulp van het Positronische brein op Venus wordt een IV detector ontwikkeld waarmee de IV ontmaskerd kunnen worden. Uiteindelijk wordt de Aarde gezuiverd van de I.V.'s. De mutanten worden naar Venus gestuurd om hun opleiding te voltooien.


Oorspronkelijke titel: Hilfe für die Erde

Auteur: W.W. Shols

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets