Venus – januari-mei 1972 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0008 • 6913    Basis op Venus


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Gezagvoerder van de GOEDE HOOP en leider van de Derde Macht. Reginald Bull - Wordt 'Bully' genoemd, vriend en rechterhand van Perry Rhodan. Crest en Thora - De twee enige overlevenden van een Arkonidische ruimte-expeditie. Tako Kakuta - Onderaanvoerder van het mutantenkorps van de Derde Macht. Anne Sloane - Een meisje dat de telekinese beheerst. Michael Freyt, Conrad Deringhouse en Rodd Nyssen - Drie Amerikaanse ruimtevaarders die met hun ruimteschip GREYHOUND op weg zijn naar de maan ... en op Venus terechtkomen. De 'Commandant' - Sinds 10.000 jaar vervult hij onvermoeibaar zijn plicht.


Door zijn tijdige tussenkomst is de Aarde voorlopig gered van een verraderlijke overrompeling door buitenaardse wezens. Perry Rhodan vreest dat er nog meer invasies uit het heelal zullen volgen en besluit daarom op Venus een basis te bouwen ter bescherming van de aardse staten. Inmiddels is Perry Rhodan met de GOEDE HOOP - de tender van het op de maan vernielde Arkonidische ruimtevaartuig - op Venus geland om door een steunpunt en opleidingscentrum voor zijn DERDE MACHT op te bouwen. Hij heeft door een geheim ontdekt dat ouder is dan de geschiedenis van de mensheid - zo oud dat zelfs de Arkoniden Crest en Thora er niets van wisten. Op deze mysterieuze planeet blijkt namelijk een reusachtige Arkonidische centrale te bestaan die, door robots bediend, duizenden jaren heeft overleefd en nog even goed functioneert als op de eerste dag.

De expeditie naar de raadselachtige planeet lijkt geslaagd, maar dan opeens volgen in razend tempo schokkende gebeurtenissen elkaar op en wordt het Perry Rhodan en zijn vrienden duidelijk dat de planeet en haar sinistere bewoners op hun komst waren voorbereid en dat de kansen om heelhuids naar de Aarde terug te keren laag moeten worden aangeslagen ...Samenvatting: ze bereiken Venus en stoten op een geheim, dat ouder als de mensheid is ...


Tijdspanne: mei 1972.

Locatie: Maan en Venus.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Mensen.

Schepen: GREYHOUND.


Een expeditie naar de raadselachtige planeet Venus lijkt geslaagd. Maar dan volgen de schokkende gebeurtenissen elkaar in razend tempo op. Perry Rhodan's kansen om heelhuids naar de Aarde terug te keren zijn opeens heel klein ...

Freyt, Deringhouse, en Nyssen krijgen orders onder het West blok om te proberen iets te redden van het verwoeste arkonidische schip op de maan. De Greyhound stort echter neer en PR haalt ze over om zich bij hem te voegen aan boord van de Goede Hoop. Het wrak van de kruiser wordt leeggehaald. Thora sluit vriendschap met de "barbaar" Perry Rhodan. Op Venus worden ze in antiek interkosmo aangesproken en door middel van een gravitatieveld gedwongen te landen maar dit overleven ze. Ze ontdekken intelligente waterwezens die echter ook korte tijd op land kunnen leven. Na diverse belevenissen met Venusiaanse fauna en flora tijdens hun speurtocht naar de mysterieuze zwaartekrachtbron vinden ze met de hulp van Anne Sloane een Arkonidische commandopost die door een groot positronisch brein wordt geleidt. Deze vesting bestaat al 8000 jaar en werd gemaakt door een kolonie op het aardse Atlantis die echter vernietigd was. Kakuta wordt tijdens een verkenningssprong gevangen genomen en hypnotisch ondervraagt. Uiteindelijk wordt de verkenningsgroep binnengelaten. De robotcommandant benoemt PR als zijn opvolger aangezien zijn geest herkent wordt als zijnde van een Arkonide.


Oorspronkelijke titel: Die Venusbasis

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?


Samenvatting ©: Rudi Smets