Terra – februari-mei 1972 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


De rode reeks

0007 - 0035


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0007 • 6911 (1969, week 11)    Invasie uit het heelal


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De leider van de Derde Macht. Reginald Bull -  Vriend en rechterhand van Perry Rhodan. Crest en Thora - De twee enige overlevenden van een Arkonidische ruimte-expeditie. Tako Kakuta - Lid van het mutantenkorps; beheerst de teleportatie. Homer G. Adams - 'Minister van financiën' van de Derde Macht. De hele wereld is zijn arbeidsterrein en de bedragen waarmee hij manipuleert, lopen in de miljarden. Ernst Ellert - Een man wiens geest zich door de tijd kan verplaatsen. Perry noemt hem een teletemporteur. Allan D. Mercant - Staat aan het hoofd van de internationale veiligheidsdienst. Hij sympathiseert met Rhodan's doeleinden. Sammy Derring - Een naamsverwisseling is er de oorzaak van dat hij slachtoffer wordt van de I.V.'s.


Zijn leger van robots en superbegaafde mensen lijkt tegen iedere catastrofe opgewassen. Maar als de I.V.s de aarde overspoelen en met hun venijnige plannen de geesten van hun weerloze slachtoffers vergiftigen, schijnt iedere verdediging tegen deze verraderlijke aanval uit het heelal al bij voorbaat zinloos. Toch geeft Perry Rhodan zich niet voetstoots over, er is nog een kleine hoop dat hij de aarde van de totale ondergang zal kunnen redden...

Door zijn tijdige tussenkomst is de aarde voorlopig gered van een verraderlijke overrompeling door buitenaardse wezens. In een gemeenschappelijke strijd hebben de mensen en Crest en Thora een gemeenschappelijke tegenstander verslagen. Dat smeedt banden.

Perry Rhodan heeft besloten een tweede keer naar Venus te vliegen en daar een steunpunt van de Derde Macht op te richten.Samenvatting: ze worden 'Individueel-Vervormers' genoemd – maar achter deze onschuldige naam steekt iets gruwelijks ...


Tijdspanne: eind 1971 - begin 1972.

Locatie: Aarde en Venus.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: I.V.'s.

Schepen:


Vreemde, gruwelijke wezens uit de ruimte overspoelen de Aarde. Iedere verdediging tegen deze verraderlijke aanval lijkt bij voorbaat zinloos. Kan Perry Rhodan de wereld nog redden?

Perry Rhodan onderzoekt Venus als een eventuele uitvalsbasis van de Aarde.

De IV's trachten belangrijke personen over te nemen. Betty Toufry doodt haar vader uit zelfverdediging nadat hij overgenomen is door de IV´s. Ellert bezoekt Betty 5 jaren in de toekomst als ze al een lid van het mutantenkorps is geworden. Hier ontdekt hij dat een teleporteur een IV kan volgen als die een overgenomen lichaam verlaat. De invasie van de IV´s begint weer vanuit hun basis in de Himalaya. De mutanten combineren hun talenten om de IV´s te achtervolgen als zij vluchten uit een overgenomen lichaam. Het plan heeft succes. De schuilplaats van de IV's wordt gevonden en één voor één worden ze gedood van zodra ze terugkeren in hun eigen lichaam. Bij de actie wordt Ellert´s lichaam wordt echter blijkbaar gedood, waarbij zijn geest verdwijnt in de ruimte en tijd. PR bouwt een Mausoleum voor Ellert zodat mocht hij zijn lichaam terugvinden dit nog in goede staat verkeert.


Oorspronkelijke titel: Invasion aus dem All

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: ?

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

Uitgeverij Romanpers N.V., Amsterdam

Prijs ƒ0,85 / 13 Bfr.


Samenvatting ©: Rudi Smets