Terra – januari 1971 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

0001 - 0006


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0006 • 1968    HET MUTANTENKORPS (gesigneerd)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Chef van de Derde Macht. Reginald Bull, bijgenaamd 'Bully' - Perry's vriend en rechter hand. Tako Kakuta - Zijn bekwaamheden maken hem tot de belangrijkste man van Perry Rhodan's mutanten-korps. Homer G. Adams - Een financieel tussenpersoon met een fenomenaal geheugen. Allan D. Mercant - Chef van de internationale spionage. Captain Zimmerman - Officier van de geheime dienst. Hij ontdekt iets dat fataal blijkt te zijn. Crest en Thora - De beide enige overlevenden van een Arkonidische ruimte-expeditie. John Marshall - De gedachten van andere mensen zijn voor hem als een open boek.


Wat Perry Rhodan al gevreesd had, is werkelijkheid geworden. Aangetrokken door de automatische noodsignalen van een op de maan vernietigd superruimteschip, worden overal in de ruimte de vijanden van de aardse beschaving gemobiliseerd.

De aardse staten hebben snel vrede gesloten met Perry Rhodans Derde Macht - de ondoordringbare energiekoepel in de Gobi-woestijn - want tegen deze onmenselijke bedreiging uit het heelal lijken alleen Perry Rhodan en zijn mannen opgewassen. Perry Rhodan versterkt de fundamenten van zijn aardse rijk en bouwt verbeten zijn leger van hoogbegaafde helpers op. Maar is het voor de aarde al niet te laat?Samenvatting: het zag er nietig uit – toch stort het de wereldeconomie in een chaos.


Tijdspanne: eind 1971.

Locatie: Aarde en Maan.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Individu-verplaatsers (IV's).

Schepen: Ovoïde schepen van de IV’s.


Terwijl een eerste aanval van buitenaardse wezens definitief lijkt afgeslagen, verzamelt Perry Rhodan een leger van robots en superbegaafde mensen om zich heen en bereidt zich voor op het ergste ... een totale invasie uit het heelal!

Het positronisch brein van de Arkonidische tender meldt, met een zeer grote graad van waarschijnlijkheid, dat een invasie van de Aarde reeds aan de gang is.

De derde macht wordt volledig erkend en wil van de Aziatische Federatie een gebied met een doorsnede van 100 kilometer kopen in de Gobi woestijn om er Galacto City te bouwen. Om dit te verwezenlijken sluiten Reginald Bull en Tako Kakuta met de vertegenwoordigers van de Aziatische Federatie in Peking een verdrag ter waarde van 7 miljard dollar.

Omdat de economisch financieel zwakke Derde Macht een vakman nodig heeft voor de coördinatie van haar financiële belangen, wordt de Britse minister van binnenlandse zaken met behulp van de Arkonidische psychotechniek aangemoedigd om het financiële genie Homer G. Adams, die sinds 1957 een 20-jarige celstraf uitzit voor illegale transacties, voortijdig vrij te laten.

Een gangsterbende kaapt in de buurt van Rangun echter de raketclipper die met Adams naar Tokio vliegt, maar John Marshall die reeds behoedzaam met het financiële genie in contact is getreden, brengt de Derde Macht op de hoogte. Een poosje later landt de Arkonidische tender naast het gekaapte toestel en overmeestert Tako Kakuta de kapers met de hypnostraler. Als nieuwe minister van financiën van de Derde Macht richt Adams dan in New York de eerste vestiging van de General Cosmic Company op. Deze maatschappij heeft tot doel om de Arkonidische techniek langzaam op de Aardse markt te introduceren. De oprichting ervan veroorzaakt een kleine instorting van de aandelenmarkt, maar door deze speculatie op de beurs verwerft de Derde Macht haar eerste liquide middelen.

In zijn bureau schiet Allan D. Mercant kapitein Zimmermann neer als hij merkt dat deze, net van een patrouillevlucht boven Groenland teruggekeerde afweerofficier, hem wil doden. Tijdens het hierop volgende onderzoek ontdekken Mercant's mannen in het eeuwige ijs van Groenland een ruimteschipwrak met de lichamelijke resten van een insectoïde wezen, dat door Crest als een Individu-verplaatser geïdentificeerd wordt. De IV’s, geduchte vijanden van de Arkoniden, zijn in staat met hun geest de lichamen van andere wezens over te nemen. Tijdens dit proces zit de geest van het overgenomen lichaam gevangen in het lichaam van de IV.

Ondertussen begint een zoektocht naar parapsychisch begaafde mutanten, die aan de hand van hun abnormale breinpatronen kunnen herkend worden. In Japan worden Doitsu Ataka, Kitai Ishibashi, Ishi Matsu, Son Okura, Tanaka Seiko, Wuriu Sengu, Nomo Yatuhin, Tama Yokida, André Noir, een zoon van daar wonende Fransen, en Ralf Marten ontdekt wiens vader een Duitser is en zijn moeder een Japanse. Hij leidt hen op en weet ze voor zijn plannen te winnen. Hierbij komen ook nog Fellmer Lloyd, Ernst Ellert en Ras Tsjoebai. Anne Sloane bezoekt het gebied van de Derde Macht en doet zich voor als de weduwe van Clark G. Flipper, maar ze wordt al vrij snel door Marshall onderschept. De jonge vrouw die door Mercant naar Rhodan werd gestuurd, wordt samen met de andere bovennatuurlijk begaafde mensen lid van het nieuw opgerichte mutantenkorps, dat geleid wordt door John Marshall.

In plaats van nog meer Fantan ruimteschepen wordt in de buurt van de maan een schip van de IV´s gedetecteerd. Tako vernietigt het schip door er een bom naar toe te teleporteren.


Oorspronkelijke titel: Das Mutanten-Korps

Auteur: W.W. Shols

Cover ©: T.H. Postma

Nederlandse vertaling: G.W. Roos

Prijs ƒ1,25


Samenvatting ©: Rudi Smets
Dit boekje werd gesigneerd op de Perry Rhodandag van 15 mei 1978 door:

William Voltz, Clark Darlton, Kurt Mahr en Vlcek of Shols?