Terra – eind 1971 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

0001 - 0006


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0005 • 1968    ATOOM-ALARM!


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Chef van de Derde Macht. Reginald Bull - Perry Rhodan's vriend en rechter hand. Tako Kakuta - Hij heeft het teleportatie vermogen te danken aan de atoombom van Hiroshima. Crest en Thora - De beide enige overlevenden van de Arkonidische ruimte-expeditie. Jesse Morgan - Een jonge man, die beroepsmatig nieuwsgierig is. Captain Zimmerman - Officier van de geheime dienst. Hij gelooft alleen dat wat hij kan zien. Allan D. Mercant - Chef van de internationale spionage. Zijn collega's beschouwen hem als een gedachtenlezer.


Nog steeds heeft de aarde zich niet verzoend met het bestaan van de Derde Macht, Perry Rhodans onneembare vesting in de Gobi-woestijn met de onzichtbare energiekoepel die het gelande ruimteschip STARDUST beschermt tegen het trommelvuur van aardse raketten. Maar als uit het heelal een bedreiging nadert die veel dodelijker is, richt alle energie van de aardse staten zich op een wanhopige poging de nieuwe catastrofe te keren en overal klinkt het atoomalarm. Het gevaar van een invasie van superieure, buitenaardse wezens is acuut en er is maar één man die dat gevaar kan afwenden. Zal Perry Rhodan zijn aardse tegen standers, die hem en zijn metgezellen met de dood bedreigden, toch te hulp komen ... ?Samenvatting: een vreemd ruimteschip komt in het zonnestelsel – Is het een voorbode voor een grote vloot?


Tijdspanne: herfst 1971.

Locatie: Aarde en Maan.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Fantan (niet - menselijk).

Schepen: Fantanschip.


Gigantische gevaren bedreigen de Aarde vanuit het heelal, als vreemde indringers in superieure ruimteschepen hun kans schoon zien en de beslissende aanval inzetten. Overal op Aarde klinkt het atoomalarm en alleen Perry Rhodan kan de wereld nog redden!

Omdat Thora besluit om met behulp van de overgebleven sloep de macht op de Aarde over te nemen en de mensheid te dwingen een nieuw ruimteschip te bouwen, ziet Crest zich genoodzaakt, ondanks de daaraan verbonden gevaren, om Perry Rhodan en Reginald Bull een volledige hypnoscholing te laten ondergaan. De beiden mannen ondergaan de ingreep echter zonder nadelige gevolgen. Als Thora haar plan om de Aardse regeringen met geweld te dwingen een nieuw ruimteschip te bouwen wil uitvoeren, wordt ze tegengehouden door Perry Rhodan die tevens het commando over de sloep overneemt. Hij belooft echter wel om de Arkoniden terug naar Arkon te brengen als de tijd daarvoor rijp is.

Perry Rhodan wil echter ook graag een nieuw ruimteschip bouwen en daarom start Tako geheime onderhandelingen voor de benodigde materialen. Gewapend met een hypnostraler en enkele Arkonidische technologische producten gaat hij op bezoek bij enkele Aardse firma’s.

Ondertussen vliegen Crest, Rhodan, Bull en Thora met de sloep naar de Maan.

Terwijl ze het wrak van de Arkonidische onderzoekskruiser onderzoeken op nog bruikbare materialen, ontdekt Crest dat de hyperzender van het schip een automatisch noodsignaal verzonden heeft naar de dichtstbijzijnde basis Myra-IV, een 800 lichtjaren ver gelegen wereld waarop robotschepen van het Imperium gestationeerd zijn.

Als Perry Rhodan terug op de Aarde aangekomen is, dringt hij met behulp van een Arkonidisch deflectorscherm binnen in de onderaardse basis van de Internationale veiligheidsdienst en waarschuwt hij Allan D. Mercant voor een mogelijke invasie van Arkonidische robotschepen en vraagt hij aan de chef om er voor te zorgen dat de blokkade tegen de Derde Macht opgeheven wordt. Mercant informeert Peking en Moskou over de stand van zaken zodat de bevolking op de hoogte kan gebracht worden en de Aarde zich kan voorbereiden op een atoomalarm. Enkele dagen later duikt niet de verwachte robotkruiser op maar wel een meer dan 300 meter lang spilvormig ruimteschip van het Fantan volk, dat er blijkbaar in geslaagd was om de Arkonidische basis op Myra-IV over te nemen. Dankzij een verrassingsaanval kan Perry Rhodan met behulp van de Arkonidische tender de indringer vernietigen, maar hij kan niet verhinderen dat het schip nog een noodsignaal verstuurt.

De buitenaardse dreiging zorgt uiteindelijk voor een wereldwijde diplomatieke erkenning van de Derde Macht en een opheffing van de blokkade. Op deze manier wordt de eerste stappen gezet naar een één gemaakte mensheid. Thora maakt Perry Rhodan ondertussen ook duidelijk dat hij haar niet langer als een tegenstander moet beschouwen. Rhodan van zijn kant laat merken dat hij romantische gevoelens jegens Thora koestert.


Oorspronkelijke titel: Atom-Alarm

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: T.H. Postma

Nederlandse vertaling: G.W. Roos

Prijs ƒ1,25


Samenvatting ©: Rudi Smets