Terra – juni–juli 1971 (na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

0001 - 0006


1e cyclus:

DE DERDE MACHT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


0002 • 1967    DE DERDE MACHT


Hoofdpersonen: Major Perry Rhodan - Commandant van de STARDUST. Captain Reginald Bull - Elektronica-ingenieur van de STARDUST. Captain Clark G. Flipper - Astronoom van de STARDUST. Dr. Eric Manoli - Scheepsarts van de STARDUST. General Lesly Pounder - Chef van de US ruimte onderzoek commando's. Allan D. Mercant - Chef van de International-Intelligence-Agency. Crest - De wetenschappelijk expeditieleider van een buitenaards ras. Professor Lehmann - Chef van de Academy of Space Flight en geestelijk vader van de STARDUST. Major Perkins - Een agent uit het Westen die argeloos zijn ondergang toegemoed vliegt. Marschall Roon - Opperbevelhebber van de Aziatische Federatie. Dr. Frank M. Haggard - De ontdekker van het anti-leukemie serum. Klein, Li Tschai-Tung en Peter Kosnow - Zij zijn er op uit om Perry te doden.


Teruggekeerd van een geslaagde maanreis is het ruimteschip STARDUST met vlammenspuwende uitlaatpijpen in de dorre, verlaten Gobi-woestijn geland. Commandant Perry Rhodan heeft genoeg reden om in deze hel van zand en hitte de eenzaamheid te zoeken. Want aan boord van de STARDUST bevindt zich Crest, wetenschappelijk genie van de Arkoniden, een buitenaards ras dat over ongekend machtige en verbijsterend superieure wapens beschikt. Zodra het nieuws van de landing zich over de aarde verspreidt, beginnen de kolossale staten van Oost en West een zenuwslopende wedloop om het bezit van deze wapens. Gaat deze wedloop tot een wereldoorlog leiden ... ? Of zal Perry Rhodan zijn macht kunnen aanwenden om dit te voorkomen ... ?Samenvatting: de eerste maanexpeditie keert terug – met een wezen dat de Aarde van een atoomoorlog redt ...


Tijdspanne: juli 1971.

Locatie: Aarde.

Sterrenstelsels: Sol.

Betrokken rassen: Mensen, Arkoniden.

Schepen: STARDUST.


Gesteunt door hoog intelligente buitenaardse wezens met een superieure techniek, vormt Perry Rhodan op Aarde een derde macht tussen het Oost en Westblok, die elkaar met een alles vernietigende atoomoorlog bedreigen. Zal Perry Rhodan deze vreselijke oorlog kunnen verhinderen?

Omdat de STARDUST op het grondgebied van de Aziatische Federatie geland is, beveelt Maarschalk Roon, de opperbevelhebber van de landstrijdkracht van de Aziatische Federatie, samen met Majoor Butaan van de geheime dienst, de overgave van Rhodan. Deze kan echter met behulp van een Arkonidische zwaartekracht-neutralisator de beide officieren verdrijven. Dankzij een koepelvormig energiescherm, dat met behulp van een Arkoniden generator opgewekt wordt, kan de STARDUST tegen iedere aanval van pantsereenheden en vliegtuigen beschermt worden, zelfs een atoombom slaagt er niet in het scherm te doorboren.

In een radiogesprek met generaal Leslie Pounder maakt Rhodan zich officieel van zijn land los. Hierop volgend annexeert hij rond de landingsplaats in de Gobi-woestijn een gebied van 13 vierkante kilometer en richt er zijn neutrale Derde Macht op zodat geen machtsblok van de Arkonidische techniek gebruik kan maken. Op dat moment ontstaat er in het kleine gebied de kiemcel van een toekomstig sterrenrijk.

Terwijl de Aziatische Federatie en het Oostblok de STARDUST als een Amerikaans steunpunt beschouwen en Peking met ultimatums aan Washington de uitlevering tracht te bekomen, wordt het inzetten van atoomwapens steeds waarschijnlijker. Rhodan dreigt daarom iedere staat die een atoomoorlog start, onmiddellijk te vernietigen. Als machtsdemonstratie brandt Thora daarom met een energiestraal vanaf de Maan een krater met een diameter van 50 kilometer in een onbewoond gedeelte van de noordelijk Sahara. De verantwoordelijken van de Aziatische Federatie laten hierop hun ultimatum vallen.

Ondertussen vliegt Bull met een op de Aziaten buitgemaakte helikopter naar Australië om er met de leukemie specialist Dr. Frank M. Haggard contact op te nemen. Gelijktijdig moet hij door het verkopen van Arkonidische techniek het geld verzamelen, dat de Derde Macht zo dringend nodig heeft om reserve onderdelen te kunnen kopen voor het Arkonidische schip. Alvorens hij in Port Darwin Haggard opzoekt, zet Bull Clark G. Flipper af, wiens herinneringen door een hypnoblok van Crest-Haggard-Bully te begeleiden en bezorgt de ruimtevaarder bovendien een koper voor een Arkonidische generator. Per schip varen Bull en Haggard naar Hongkong. Om Haggard's materiaal over land naar de STARDUST te kunnen brengen maakt Bull gebruik van een Arkonidische psychostraler waarmee hij andere zijn wil kan opleggen. geblokkeerd zijn. Flipper wordt echter al snel door de Australische autoriteiten opgepakt en aan een streng verhoor onderworpen waardoor hij sterft. verklaart zich bereid om

Ondertussen reist luitenant Klein in opdracht van Allan D. Merchant naar Peking om daar in contact te komen met luitenant Li-Tschai Tung van de Chinese veiligheidsdienst, die in opdracht van Mao-Tsen, de chef van de Aziatische veiligheidsdienst, handelt. Tezamen met luitenant Peter Kosnow, die door Iwan Martinowitsch Kosselow, de chef van de geheime dienst van het Oostblok, op pad werd gestuurd, zoeken Klein en Li-Tschai Tung de standplaats van de STARDUST om Perry Rhodan te doden. Perry Rhodan kan Klein er echter van overtuigen dat hij enkel de wereldvrede wil bewerkstelligen.

Incidenten die ontstaan bij de terugkeer van Bull laten de internationale crisis rond de STARDUST verder escaleren waarbij de Aziatische Federatie, het Westelijk bondgenootschap en het Oostblok uiteindelijk hun kernwapens inzetten. De Derde Macht neutraliseert echter met behulp van een machine van de Arkoniden de atoomkoppen zodat deze zonder verdere schade te veroorzaken overal neerstorten. De overmacht die Rhodan hiermee demonstreert leidt uiteindelijk tot onderhandelingen tussen de drie grote machtsblokken.


Oorspronkelijke titel: Die Dritte Macht

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: T.H. Postma

Nederlandse vertaling: G.W. Roos

Prijs ƒ1,25


Samenvatting ©: Rudi Smets