< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1500 - 1599

22e cyclus DE LINGUIDEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1512 • 0022    DE GEHEIME REBEL


Op Terra en in het galacticum is het het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET werden teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Maar ook andere individuen kampen met problemen - zoals bijvoorbeeld de kolonisten, waarvan de planeten het slachtoffer worden van de expansiepolitiek van de Topsiders. Een, die precies weet, wat de hagediswezens van Topsid met hun acties op het oog hebben, is de geheime rebel ...


De volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks speelt zich voornamelijk af in de ruimte. Ruimteschepen achtervolgen en zoeken elkaar - en het komt tot een dramatische ontmoeting ...


Oorspronkelijke titel: Der heimliche Rebell

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn



Ondertitel: expansie in het heelal – de Topsidse bezetters komen.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – Topsid, Humanidrom, Orphan – april 1170 NGT (4757 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan in het Humanidrom. Nassur-Gat – Chef van het Orphan-squadron. Gorgol – Nassur-Gat's tegenspeler. Meanda Freener – Leidster van de kolonie van Orphan. Buba Raspar – Meanda's levensgezel.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende