< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1500 - 1599

22e cyclus DE LINGUIDEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1510 • 0020    EEN VERSTEKELING


In het jaar 1147 kwam de grote ommekeer. De onderdrukte volkeren van de Melkweg werden bevrijd. Inmiddels is het maart van het jaar 1170 NGT en de periode na het uitschakelen van de tiran Monos is gekenmerkt door de wederopbouw en het overwinnen van het verleden. Voor de dragers van de cellenactiveerders breekt er echter een moeilijke tijd aan. Ze moeten op bevel van HET hun levensverlengende apparaten inleveren en krijgen in plaats hiervan een celdouche, zodat ze nog 62 jaar te leven hebben. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt en daarom willen de voormalige onsterfelijken HET zoeken en hem met de ware feiten confronteren.

Dat geldt ook voor Ellert en Testare, die samen met Alaska Saedelaere zoeken naar de tijdtafels van Amringhar. Wanneer de mannen zich een ruimteschip bezorgen, blijkt er een verstekeling aan boord te zijn ...


De volgende week lees je meer over de Amringhar-zoekers. Daarbij spelen een Nakk, een zwart gat - en een 'kater met negen staarten' de belangrijkste rollen.


Oorspronkelijke titel: Ein blinder Passagier

Auteur: Clark Darlton

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn



Ondertitel: de grote coup van de kleine Gauners – Belevenissen op drie planeten..


Locatie en tijdsruimte: Nallus, Kembayan, Pultaf – januari 1170 NGT (4757 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Ernst Ellert en Testare – De zoekers worden beet genomen. Abu Kasanski – Een zakenman. Malaudi – Een kleine Ganove. Perkudi, Bretz en Zaffim – Bewoners van de planeet Pultaf.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende